Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Prosze o pomoc w Mk II

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Jako zoom spacerowy weź 24-105 4 L IS. Więcej na jego temat nie napiszę, bo to może grozić forumowym linczem :-) (szukajka wypluje sporo lektury na temat tego szkła).
    Trochę dziwi mnie zdziwienie co niektórych w kwestii M42. A niby czemu nie można używać M42 z 1D? Adapter pasuje tak jak do każdej innej puchy w systemie EOS. A jest dostępnych wiele zacnych szkieł, których jakość obrazowania wyrywa z kamaszy i stawia do kąta nawet eLki Mam kilka szacownych Zeiss'ów i od paru dni zapinam je m.in. do 1D :-)
    A pytanie o zadawanie "takich pytań" przy zakupie 1D jest z lekka śmieszne Jest jakaś korelacja klasy posiadanego sprzętu z rodzajem zadawanych pytań? Czyli kupując puszką klasy 1D nie można już pytać o podstawy? Sorry, ale to zupełnie bez sensu...
    Co do 1D, to potrafi nieźle przytłoczyć człowieka mnogością ustawień. Ja nad moim MkIII siedzę już od paru dni i trochę jestem zakręcony (a nie jest to moja pierwsza pucha i bawię się "w te klocki" już wiele lat). Tak więc panowie, proszę nie zakładać od razu, że jak ktoś kupuje 'jedynkę', to musi się na jej obsłudze znać.
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 22-12-2008 o 23:53
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uprawnienia umieszczania postów