Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Prosze o pomoc w Mk II

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie Prosze o pomoc w Mk II

Witam serdecznie i prosze o wyrozumialosc.Wlasnie dotarla do mnie /pisalem o tym 1.5 mies./pierwsza lustrzanka cyfrowa Canon 1D Mk II.Aparat super ale jednoczesnie rozpoczely sie dla mnie problemy zwiazane z jego obsluga.Czy ma ktos instrukcje obslugi ladowarki,poniewaz w instr.obslugi aparatu wiadomosci dot.ladowania aku sa bardzo ograniczone.Mam sporo przewodow ale jak je podlaczyc to juz nie wiem.Przy okazji aby nie zakladac nowego watku prosze o podpowiedzi na temat jaki kupis spaserowy obiektyw.Prosze o rozsadne ceny poninewaz aparat kupilem z musla o foto glownie ptakow i zakup c.400/5.6 jest dla mnie priorytetowy.Chcialbym cos z czym bede mogl robic fotki rodzince.I jeszcze jedno pytanie/na razie/ czy ten sprzet dobrze wspolpracuje z M-42?Wiem ze byl stworzony do wspolpracy z tele z najwyzszej polki.Bede wdzieczy za rozsadne odpowiedz.
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Domyślnie

Kupiles na pierwsze lustro 1d mk II i zadajesz takie pytania ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ostrołęka

Domyślnie

Kupiłeś 1d mkII i chcesz używać m42 ?

Domyślnie

Aż pobrałem instrukcję. Nie rozumiem czego nie rozumiesz, na bodaj dwóch obrazkach jest wszystko wyjaśnione
    | C 400D | BG-E3 | 18-55 | 50 1,8 | 85 1,8 | 70-200 4 | 430exII | jakieś dodatki |

Początki nałogu

Domyślnie

Eee, norma - klienci potrafią z jeszcze lepszymi rzeczami wyskoczyć

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Po pierwsze pytalem o wspolprace tego body z M 42 i nie twierdzile, ze tylko tego szkla chce uzywac.Wiem ze moje pytania sa moze zaskakujace swoja niewiedeza ale nie wiem czy Wy wszyscy od razu znacie kupiony sprxzet.Nie chce sie rozwodzic ani filozofowac,pop[ropstu kupilem okazyjnie 1DMkII i prosze o rade a nie o krytyke.Pissalem sam zec ten aparat przerosl moje mozliwosci ale dla tego prosilem i nadel prosze o pomoc glownie uzytkowmokow tego sprzetu .Wiem jakich obiektywow potrzebuje dso foto ptakow dlatego moje pytanie dot.obiektywu ktorym moglbym poroboic troche fot rodzinie.I to wszystko o co prosze.
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Zablokowany

Domyślnie

Instrukcji już nie mam, ale pytaj, może pomogę. M42 nie używałem. Zdaje się,że na forum ktoś rozsyłał pdf-a z instrukcją, były też do kupienia książkowe instrukcje na allegro. Obsługa jedynek do prostych nie należy i kpiny można sobie darować. Z instrukcją opanujesz to w mig. Zanim kupisz/ściągniesz pdf, pytaj, postaram się pomóc.

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Dzieki za pomoc .Sam pisze ze poczatkuje i tev wszystkie uszczypliwosci mnie denerwuja.Ale ludzie sa rozni a takim jak Ty serdecznie dziekuje.Chetnie skorzystan z Twojej pomocy o ile zechcesz mi pomoc i bedziesz mial czas dla nowicjusza.Pozdrawiam Andrzej

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Instrukcji już nie mam, ale pytaj, może pomogę. M42 nie używałem. Zdaje się,że na forum ktoś rozsyłał pdf-a z instrukcją, były też do kupienia książkowe instrukcje na allegro. Obsługa jedynek do prostych nie należy i kpiny można sobie darować. Z instrukcją opanujesz to w mig. Zanim kupisz/ściągniesz pdf, pytaj, postaram się pomóc.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Jako zoom spacerowy weź 24-105 4 L IS. Więcej na jego temat nie napiszę, bo to może grozić forumowym linczem :-) (szukajka wypluje sporo lektury na temat tego szkła).
    Trochę dziwi mnie zdziwienie co niektórych w kwestii M42. A niby czemu nie można używać M42 z 1D? Adapter pasuje tak jak do każdej innej puchy w systemie EOS. A jest dostępnych wiele zacnych szkieł, których jakość obrazowania wyrywa z kamaszy i stawia do kąta nawet eLki Mam kilka szacownych Zeiss'ów i od paru dni zapinam je m.in. do 1D :-)
    A pytanie o zadawanie "takich pytań" przy zakupie 1D jest z lekka śmieszne Jest jakaś korelacja klasy posiadanego sprzętu z rodzajem zadawanych pytań? Czyli kupując puszką klasy 1D nie można już pytać o podstawy? Sorry, ale to zupełnie bez sensu...
    Co do 1D, to potrafi nieźle przytłoczyć człowieka mnogością ustawień. Ja nad moim MkIII siedzę już od paru dni i trochę jestem zakręcony (a nie jest to moja pierwsza pucha i bawię się "w te klocki" już wiele lat). Tak więc panowie, proszę nie zakładać od razu, że jak ktoś kupuje 'jedynkę', to musi się na jej obsłudze znać.
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 22-12-2008 o 23:53
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zablokowany

Domyślnie

24-105 na mojej jedynce pracował wyśmienicie. Spacerowy ideał. Do domowych, rodzinnych we wnętrzach rozważ 50mm 1,4 we względu na światło. No, chyba, że budżet masz wielki to 24mm 1,4 albo 35mm 1,4. 24-70 na 1d jest przeciętny, a ciężki jak diabli (choć na na deesa chce kupić),

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów