Strona 30 z 47 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Początki nałogu Awatar Adlatus
    Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie

Ale nie napisałeś jakie są objawy złego działania lampy. Na jakich ustawieniach aparatu robiłeś zdjęcia? Świeciłeś na wprost, czy odbitym? Z jakim obiektywem?

PS widzę że masz KIT-a 18-55 IS, mam taki sam obiektyw i ma problem z prawidłowym naświetleniem na najdłuższej ogniskowej,

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Na wszelkich. Na preselekcji przysłony, migawki, na manualu, na auto, na długich czasach, na krótkich, na dużej przysłonie, małej, na auto ISO nawet, na odchylonym palniku i na wprost, po prostu ona nie działa jak świeci się u niej lampka TTL, jakby w ogóle nie komunikowała się z aparatem. W Krakowie na egzemplarzu wystawowym nie było żadnych problemów.
    Jestem z Legnicy i nie bardzo mam gdzie pójść po pomoc.Z Sigmą 70-300 DG makro tez sprawdzałem. Na różnych ogniskowych w obu obiektywach. Witki mi opadają....
    EOS 1000D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Sigma 70-300 DG Macro + C EF 50mm F/1,8 = Deviant ART lub Imprezy, koncerty itp:P

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

reklamuj, ma działać

Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie

W tym modelu jest możliwość ręcznej (wstępnej) regulacji siły błysku TTL nie opisanej w instrukcji obsługi.

Należy wcisnąć (lampa wyłączona) równocześnie i przytrzymać przyciski Power i Pilot aż zaświeci się na drabince (Power Level) jedna dioda. Standardowo świeci się 3 dioda od prawej. Przyciskiem Mode możesz przeskoczyć na wyższą (do lewej strony) lub niższą (do prawej) moc błysku w TTL. Zmiany zatwierdzasz wyłączając lampę przyciskiem Power. Po ponownym (normalnym) włączeniu lampa powinna dysponować większą siłą błysku.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Adlatus, tu nie o to chodzi. Tutaj tego błysku nie ma W ogóle. Cóż. Reklamować będę, i tak miałem to zrobić.
    EOS 1000D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Sigma 70-300 DG Macro + C EF 50mm F/1,8 = Deviant ART lub Imprezy, koncerty itp:P

Dopiero zaczyna Awatar Emaliasz

Domyślnie

Przepraszam za ten "zwischen ruf". Chciałem się Panów zapytać, czy Nissin Di622 wyzwala się w trybie slave bez komunikacji TTL (czyli w pełnym manual'u) czy też posiada zarówno fotocelę jak i układ czytający sygnały IR ? Nie mogę tego dociec...
    Primum non nocere! --> Galeria

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

wyłącznie manual , wyzwalana z wbudowanej lub jakiejkolwiek innej TTL (pomija przedbłyski)

Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie

Cytat z instrukcji obsługi:
    Lampa Di622 posiada bezprzewodowy system zdalnego
    wyzwalania błysku jako lampa sterowana (slave). Można
    robić kreatywne zdjęcia z różnym rodzajem oświetlenia
    z różnych kierunków. Lampa Di622 jest
    zsynchronizowana z błyskiem TTL wyzwolonym z lampy
    głównej
    (wbudowana lampa aparatu, Di622 lub
    oryginalna lampa producenta aparatu.) na aparacie.
    Główna lampa musi być nastawiona na tryb TTL

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Reykjavik

Domyślnie

Jak widać wszystko zależy od egzemplarza. Ja swoją 622-kę kupiłem już jakiś czas temu, korzytając z E-bay w Hong Kongu za całkiem śmieszne pieniądze. Sprzedający nie proszeni wystawili rachunek zaniżony podając w nim że lampa jest używana, co pozwoliło choć raz odegrać się na tym złodziejskim islandzkim Urzędzie Celnym, który łupi skórę niemiłosiernie cląc nawet opłaty pocztowe i jak na razie nie mam z nią większych problemów. Obleciałem z nią już parę imprez i jak na amatorskie zastosowanie jest całkiem O.K.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

to doczekaliśmy się już nowej lampki nissina dokładnie model Nissin di622 Mark II. cena zachęcająca 530zł. czy ktoś już ma i może powiedzieć jak to współpracuje z canonem...

Strona 30 z 47 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów