Pokaż wyniki od 1 do 10 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Hmmm. A ja mam wielki problem z tą lampą.
    Mam swojego Canona 1000D z najnowszym firmware oczywiście, wszystko w nim jest ok, zakupiłem lampę w sklepie Fotobasia (najtaniej, a to sklep należący do Fotojokera), przyszła do mnie i radosć opadła w 10 minut. Jak wszyscy wiemy 1000 ma ETTL II, di 622 wspiera ETTL II, i działa wg producenta na nim.
    No mi działa. Ale tylko w tym 6 stopniowym manualu. Napisałem do sklepu co i jak, odesłali mi formularz reklamacyjny wysłałem to razem kurierem (fotobasia ma miłą obsługę), po jakimś tam czasie przyszła nowa lampa z TYM SAMYM problemem. Nadal nie mogę zmienić żadnych ustawień tej lampy w aparacie, nadal nie strzela w automacie. Nr seryjny dla zorientowanych: 062860652. Wina firmware? Z Migomexem za pierwszym razem się nie dogadałem, bo stwierdzili, ze nowy firmware mają tylko lampy dla nikona...
    Więc pytam. Co robić?
    Aha, podświetlanie AF nie działa w żadnym trybie (nie świeci diodka (sprawdziłem aparatem z telefonu - dla porównania, diodka z pilota do TV świeci)).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT (proszę o doklejenie):
    W Krakowie byłem w Fotojokerze, jak zwiedzałem sobie, bo miałem czas do pociągu i podpiąłem wystawowy egzemplarz tejże lampy do swojego body i wszystko było ok.
    Ostatnio edytowane przez TomKot ; 16-10-2010 o 15:15 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 1000D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Sigma 70-300 DG Macro + C EF 50mm F/1,8 = Deviant ART lub Imprezy, koncerty itp:P

Uprawnienia umieszczania postów