Strona 27 z 47 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Domyślnie Canon SX20 + Nissin Di466

Zdecydowałem się na niższy model Di466. Cena w Euro 379 zł. Z zakupu jestem zadowolony, różnica w porównaniu z lampą wbudowaną jest ogromna.
    Jest to moja pierwsza lampa i póki co lepszej nie potrzebuję.
    Ponieważ jestem "zielony" w temacie lamp błyskowych proszę o kilka podpowiedzi na temat działania.
    Lampa trochę nie doświetla w ustawieniu palnik na wprost. Czy należy zatem jakoś to wyregulować poprzez ustawienie poziomu ekspozycji TTL w lampie (regulacja przy wyłączonej lampie) i w jakim najlepiej zakresie? Czy może lepiej ustawiać większą siłę błysku w aparacie?
    Według specyfikacji lampa posiada wspomaganie AF (wbudowana dioda), jednak z moim SX20 nie działa, zapala się tylko lampka wspomagania w aparacie. Próbowałem z różnymi trybami i ustawieniami i bez efektu. Nie wiem czy problem tkwi w tym, że SX20 nie ma na liście aparatów kompatybilnych z lampą, chociaż podobny model SX10 jest.

Domyślnie

Rozumiem, że dla niektórych pytanie może być banalne, ale ja naprawdę w temacie lamp jestem lamerem. Pomożecie?

Coś już napisał

Domyślnie

Nie piszę, bo nie umiem Ci odpowiedzieć. W 622 duszę na włączonej lampie guzik TTL mode i mam wybraną moc, zakres. Tak jak tu widać http://www.digitalfunstuff.com.au/prod859.htm Ale jak widzę u Ciebie powinno być tak samo.
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam! Zapewne było to omawiane w tym wątku, ale nie dam rady przeczytać, aż tylu stron Mam pytanie odnośnie współpracy nissina di622 w trybie slave. Jak współpracowałaby lampa w zestawie: 550 ex (zamontowany OC-e3) + 430 ex + di622? Czy wyzwalałaby się bezprzewodowo bez zadnych problemow etc? Czy przedbłyski emitowane przez lampy canona, nie wyzwalałyby jej przed czasem?
    Był Nikon, jest Canon 5d + 35 2.0 + 85 1.8

www.maxmodels.pl/zinek2005.html

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

nie, nissin reaguje na 2 błysk. problem może się pojawić w terenie - bo przy większej ilości światła fotocela po prostu nie reaguje. i do tego musi się 'widzieć' z innymi lampami.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kupiłem Di622. W sklepie internetowym Fotojokera mają ją za 387 zł + 20 zł wysyłka, taniej nie mogłem znaleźć, żeby od ręki była.

Pierwsze wrażenia (miałem kiedyś 580EX II więc mam porównanie) - całkiem solidnie wykonana, intuicyjna obsługa. Doświetla ładnie i myślę, że to będą dobrze zainwestowane pieniądze.

Niektórzy piszą tutaj o głośnym silniczku od zooma i przeszkadzającym pisku przy ładowaniu. Jak dla mnie te dźwięki są na poziomie akceptowalnym - głośniej hałasuje mój Tamron 17-50.
    Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzień Dobry! Mam pytanie czy numer seryjny 05085161 jest większy od 99033000, lampe kupiłem w sierpniu i nie wiem czy można wyzwalać bezprzewodowo?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

dzień dobry! każdą można przez fotocelę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wbudowaną
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 17-09-2010 o 15:04 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chodziło mi o wyzwalacz YONGNUO, ale już dostałem wiadomość od Migomex, że tylko lampy Nikona można zmienić. No szkoda

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theflog Zobacz posta
    Chodziło mi o wyzwalacz YONGNUO, ale już dostałem wiadomość od Migomex, że tylko lampy Nikona można zmienić. No szkoda
    To rzeź wcześniej nie sprawdził na forum. Tej lampy właśnie nie kupuje się do radiowyzwalaczy, bo po minucie lampa zasypia i już się nie obudzi. Jak przełączysz ja na fotocele do czas zasypiania wynosi chyba 30min, ale wtedy stopka jest odłączona i radio jej nie wyzwoli. To sie popisali mysliciele od oszczedzania energii w Nissinie.

Do radia najtaniej i najlepiej kupic lampy Yongnuo tani model YN-460 II - duza moc (GN 38 przy 35mm palniku) - tyle co EX 580. I tania - ja kupilem teraz dwie po 145zl za jedna z Hongkongu. Swietnie chodza z radiem. Nie masz zooma, TTLa, masz tylko to co potrzeba do radia - palnik obracany gdzie chcesz, prosto zmieniania moc lampy, no i duuuza moc z tej cenie. Napewno przydatna bo takie lampy trzeba zmiekczyć.

Strona 27 z 47 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów