Problem znany już na forum. (przynajmniej ja czytałem o takim). Paniekukurydza, przy tak małej cenie za nową lampe to się nie dziwieKażdy pewnie woli dać tą stówke więcej a mieć pełną gwarancje
![]()
Problem znany już na forum. (przynajmniej ja czytałem o takim). Paniekukurydza, przy tak małej cenie za nową lampe to się nie dziwieKażdy pewnie woli dać tą stówke więcej a mieć pełną gwarancje
![]()
Są + i - tej lampy. Co jak co, warto ją zakupić![]()
50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622
Też ją niedawno kupiłem. Pierwszy egzemplarz błyskał jak chciał - fotki były to niedoświetlone to przepalone.
Wymieniłem i teraz jest super- nie mam najmniejszych zastrzeżeń :-)
O ile mnie pamięć nie myli, to jakiś czas temu ktoś za 250zł chciał tu sprzedać. Nie wiem z jakim skutkiem.
Ja chyba też ugryze nissina, bo bez lampy z ciemnym szkłem ani rusz...
Mam pytanie czy tą lampę da sie odpalić radiowo, przez chińskie "odpalacze" z allegro? Czy tylko przez kabel?
nie, nie da się. było już na forum. Tylko kabel i to WYŁĄCZNIE kabel e-TTL
Radiowo odpalisz tylko po zmodowaniu lampy. Bez grzebania w bebechach tylko przez kabel albo lampą wbudowaną.
Dzięki za info.
http://www.allegro.pl/item932639862_..._580ex_ii.html
czy taki kabel się nada do wyzwalania?
Jest możliwość przedłużenia takiego kabla domowym sposobem? Bo z tego co widzę to dłuższe są drogie (jak na moją kieszeń).
Nie ma nic tańszego czym można by wyzwolić tą lampę? Poza fotocelą oczywiście.
Chciałbym spróbować zabawy z parasolką, a w takim wypadku odpada fotocela. Chciałbym to połączyć kablem, lecz nie wiedziałem, że te kable takie drogie są.
wyzwoli ale lepiej dołożyć do 5m - gdzieś kiedyś był za 100zł