Strona 20 z 47 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

lampa wbudowana. A Nissin nie działa z żadnym wyzwalaczem na środkowy pin. pozostają tylko wyzwalacze TTL.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-ie Zobacz posta
    Sorry za może "głupie" pytanie .. A co to jest "kukułka" ??

J.
    Takie małe co wyskakuje u góry ;-)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna Awatar Lukis
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam,
    po zakupie najważniejszych dla mnie obiektywów, przyszedł czas na lampę.
    Od poczatku byłem zdecydowany na 430EX, jednakże podczas przeglądania ofert na allegro, natknąłem się na ww. Nissiny w bardzo atrakcynych cenach (<500zł) które parametrami nie wiele odbiegają od innych lamp. Nie ukrywam, te 500zł różnicy to dla mnie bardzo dużo.
    Lampę będę stosować w pomieszczeniach, odbijając światło od sufitów i ścian, ponad to wykorzystywałbym ją w plenerze, umieszczając lampę na statywie i np. doświetlając modelkę.
    Fotografią zajmuję sie amatorsko i jest to moje hobby więc sądzę, że nie odczuję dużej różnicy w użytkowaniu 430EX i takiego nissina, ale co Wy mi możecie powiedzieć na ten temat?

P.S
    Czy tą lampe da się wyzwalać kablem synchronizacyjnym eTTL, np. takim: http://allegro.pl/item875520165_prze..._e3_500cm.html ? Lampa będzie obsługiwać wtedy pełną automatykę?

P.S 2
    Moja puszka to 450d

Pozdrawiam

Aby nie zakładać nowego tematu, podepnę się pod tem - jest sens kupować lampę przeznaczoną do aparatów analogowych, np. 420/430 EZ?
    Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukis Zobacz posta
    Witam,
    po zakupie najważniejszych dla mnie obiektywów, przyszedł czas na lampę.
    Od poczatku byłem zdecydowany na 430EX, jednakże podczas przeglądania ofert na allegro, natknąłem się na ww. Nissiny w bardzo atrakcynych cenach (<500zł) które parametrami nie wiele odbiegają od innych lamp. Nie ukrywam, te 500zł różnicy to dla mnie bardzo dużo.
    Lampę będę stosować w pomieszczeniach, odbijając światło od sufitów i ścian, ponad to wykorzystywałbym ją w plenerze, umieszczając lampę na statywie i np. doświetlając modelkę.
    Fotografią zajmuję sie amatorsko i jest to moje hobby więc sądzę, że nie odczuję dużej różnicy w użytkowaniu 430EX i takiego nissina, ale co Wy mi możecie powiedzieć na ten temat?

P.S
    Czy tą lampe da się wyzwalać kablem synchronizacyjnym eTTL, np. takim: http://allegro.pl/item875520165_prze..._e3_500cm.html ? Lampa będzie obsługiwać wtedy pełną automatykę?

P.S 2
    Moja puszka to 450d

Pozdrawiam

Aby nie zakładać nowego tematu, podepnę się pod tem - jest sens kupować lampę przeznaczoną do aparatów analogowych, np. 420/430 EZ?
    Przeczytaj wątki powyżej o tej lampie ja od siebie dodam,że kupiłem ją jako II lampę i trafiłem trefną sztukę po ok. 10 błyskach padła i dałem sobie spokój, kupiłem używaną lampę 420 EX w bardzo dobrym stanie w cenie ok. 20% taniej i jestem happy :grin:.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukis Zobacz posta
    P.S
    Kablem oczywiście da radę bo to jakby skopiowanie wszystkiego. Aby jednak ograniczyć Twoje zapędy przypomnę to, co przewijało się wielokrotnie w tym i innych wątkach:
    Pamiętaj o tym, że tanim i łatwym sposobem nie wyzwolisz tej lampy radiowo! Więc poniekąd (konieczność wyzwalania lampy na body) odpada tanie i kreatywne foto!

No i przeczytaj cały wątek najlepiej....

BTW: Jak Nissin Di622 sprawuje się z iTTL Pixel TR-331? Choć może lepiej kupić po prostu di866 :/
    Ostatnio edytowane przez radradish ; 19-01-2010 o 03:08

Zablokowany

Domyślnie

testowałem z kilkoma radiowymi-i nissin odpada ;(

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

pozostaje jeszcze sprawdzic radiowe ttl

Dopiero zaczyna Awatar Lukis
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    Kablem oczywiście da radę bo to jakby skopiowanie wszystkiego. Aby jednak ograniczyć Twoje zapędy przypomnę to, co przewijało się wielokrotnie w tym i innych wątkach:
    Pamiętaj o tym, że tanim i łatwym sposobem nie wyzwolisz tej lampy radiowo! Więc poniekąd (konieczność wyzwalania lampy na body) odpada tanie i kreatywne foto!

No i przeczytaj cały wątek najlepiej....

BTW: Jak Nissin Di622 sprawuje się z iTTL Pixel TR-331? Choć może lepiej kupić po prostu di866 :/
    Dzięki, ale jak na mój użytek, to taki kabel 5 m wystarczy
    Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Domyślnie tryb serwisowy...?

nie wiem czy juz o tym bylo ale chyba trafilem na jakis tryb serwisowy w Di622. Na wylączonej lampie wciskamy power i trzymając naciskamy od razu przycisk pilot - trzymamy je oba przez kilka sekund. Wtedy lampa odpala sie swiecac tylko diodą na wskaźniku mocy. Przyciskiem mode wybieramy poziom. Jak zgaduje po pierwszych testach jest to pre-korekcja sily blysku - niestety ale akurat w tym momencie padly mi akumulatorki i zanim sie zaladują to minie 10 godzin, więc nie do końca jeszcze przetestowałem co te zmiany powodują.

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Masz rację, jest to opisane w instrukcji do nissin 466. Nie wiedziałem tylko że w 622 też działa. W sumie załatwiłoby to temat z niedoświetlaniem niektórych egzemplarzy w TTLu.
    Ostatnio edytowane przez ds74 ; 20-01-2010 o 11:27

Strona 20 z 47 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów