Pokaż wyniki od 81 do 90 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Jutrzas86
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    To jak w końcu jest z tym wyzwalaniem radiowym? Przymierzam się do PT-04 + 430EXII + Nissin Di622, będzie to w końcu ze sobą działać, czy trzeba szukać innej lampy?
    Niestety prawdopodobnie radio nie wyzwoli tego Nissina :/ Jeden z redaktorów optyczne.pl, komor kupił tą lampkę i odkrył, że cytuję:
    "Mianowicie lampa ta w trybie całkowicie manualnym (ręczny wybór mocy, a nie TTL, nieaktywny slave systemu bezprzewodowego) nie odpala z tradycyjnego środkowego pinu na gorącej stopce. Czyli nie działa w połączeniu z kostką ze złączem PC, itd. Do takiej pracy wymaga podpięcia do aparatu, zupełnie tak, jakby wymieniał jakieś informacje pozostałymi pinami, pomimo wyłączonej diody wskazującej na aktywność trybu TTL [...]"

Informacja ta znajduje się w wątku o Nissin Di622 na forum optycznych.

Ja dzisiaj z kolei kupiłem 5-metrowy zamiennik kabla synchronizacyjnego OC-E3 Delta do mojego Nissina i niestety lampa nie błyska w trybie E-TTL, jedynie w manualu (sprawdziłem dwie sztuki kabla), z krótszym nie było problemu z pełną automatyką. Wniosek: wszystko ładnie i pięknie, dopóki lampę mamy podpiętą do aparatu albo wyzwalamy ją z fotoceli (pamiętać że lampa wyzwalana jest na drugi błysk).
    Ostatnio edytowane przez Jutrzas86 ; 17-07-2009 o 20:17

Uprawnienia umieszczania postów