Pokaż wyniki od 1 do 10 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Też ją kupiłem nie dawno z okazji dość niespodziewanej studniówki, musiałem nabyć coś taniego i względnie dobrego. Zaryzykowałem i zakupiłem tego
    Nissina. Powiem że dał rade i nie żałuję tych 500zł.

Dodam że szybko się ładuje tylko wtedy kiedy aku są bardzo świeże i jest bardzo prądożerna(przynajmniej tak mi się wydawało, mam nędznej jakości aku albo że często była używana z 10-20, o ile to coś zmienia).

Ale jak za 500zł to chyba nie ma nic lepszego. Wielka szkoda że nie ma trybu HSS.
    Ostatnio edytowane przez Stanislaw ; 12-02-2009 o 00:50

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stanislaw Zobacz posta
    Ale jak za 500zł to chyba nie ma nic lepszego. Wielka szkoda że nie ma trybu HSS.
    ? Serio ? To porażka maksymalna i w takim razie moim zdaniem znacznie bardziej opłaca się dozbierać na 430 EX.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ? Serio ? To porażka maksymalna i w takim razie moim zdaniem znacznie bardziej opłaca się dozbierać na 430 EX.
    430 EX to już 300zł więcej.
    EOS R + 6D + 24L + 35IS + 50 1.4 + 85 1.8

Fotograf ślubny Opole
    facebook

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Jasne, ale lampa bez HSS w pewnych sytuacjach bywa całkowicie bezużyteczna, szczególnie jak się próbuje jasnym szkłem zrobić zdjęcie w dobrych warunkach oświetleniowych i doświetlić cienie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie zajeżdżana lampa potrafi służyć i 5 i 10 lat. Przelicz sobie ile to wychodzi te 300zł chociażby na te 5 lat używania w przeliczeniu na raty miesięczne... 5 zł miesięcznie . A wygoda używania lepszej lampy (chociażby wspomniany HSS) o wiele większa... warta wg mnie więcej niż nędzne 5 zł miesięcznie .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie zajeżdżana lampa potrafi służyć i 5 i 10 lat. Przelicz sobie ile to wychodzi te 300zł chociażby na te 5 lat używania w przeliczeniu na raty miesięczne... 5 zł miesięcznie . A wygoda używania lepszej lampy (chociażby wspomniany HSS) o wiele większa... warta wg mnie więcej niż nędzne 5 zł miesięcznie .
    Vitez niezły z ciebie martetindowietz:-D. Pod tym kontem nie rozpatrywałem różnic miedzy lampami dedykowanym a innych producentów i muszę przyznać, że jest to ciekawe spojrzenie.
    80d + S 17-50 + C 24/2.8 STM + C 50/1.8 STM + C EF 28-105/3.5-4.5 II USM + C 18-55/3,5-5,6 IS STM + YN 600 EX-RT II + N di622

Uprawnienia umieszczania postów