Strona 8 z 47 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    A ja takie pytanko mam, bo poważnie mnie te lampki zainteresowały. Bym chciał używać*jako slave do "kukułki", ale na zasadzie wyzwolenie - kukułka -> slave Nissin -> Nissin wyzwala 430 którą*już*mam. Da się*coś*takiego zrobić*czy nie ma możliwości i by trzeba na aparat zakładać? Bo w sumie jeśli taka opcja by była to i dwie bym kupił przy pozytywnych wiatrach
    Jeżeli przez kukułkę rozumiesz lampę wbudowaną w aparat to nie da rady. Taki urok Canona, że E-TTL z tego dziadostwa nie wyłączysz, więc i nie będzie synchronizacji błysku.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Jeżeli przez kukułkę rozumiesz lampę wbudowaną w aparat to nie da rady. Taki urok Canona, że E-TTL z tego dziadostwa nie wyłączysz, więc i nie będzie synchronizacji błysku.
    Przez chwilę bawiłem się niższym modelem Nissina i spokojnie można w nim ustawić synchronizację uwzględniającą błysk pomiarowy E-ttl a co za tym idzie zsynchronizaować nissina z kukułą. Podejrzewam że w 622 jest tak samo.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna Awatar Jutrzas86
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    A właśnie że wyzwalanie Nissina Di622 wbudowaną lampą w aparat działa bez zarzutu. Kupiłem tą lampkę i jestem zadowolony. Za te pieniądze jest bardzo ok Ale:
    1. Jak ktoś napisał można by się ew. przyczepić że nie ma HSS, ale z tego co wiem w konkurencyjnych produktach w tej cenie (~530zł) też tej funkcji nie uświadczymy.
    2. No i lampa na E-TTLu zdaje się mieć tendencję do lekkiego niedoświetlania przy palniku na wprost, z odchylonym palnikiem i światłem odbitym od jasnych powierzchni doświetla już bez zastrzeżeń.
    3. Dioda wspomagająca AF świeci trochę za wysoko od środkowego punktu AF - tzn. punkt środkowy jest dosłownie na krawędzi obszaru podświetlonego przez diodkę przynajmniej w moim 1000D - dla użytkowników aparatów z wieloma punktami krzyżowymi AF może się okazać przydatne przełączenie punktu AF na górny.

PS. witam na forum
    Ostatnio edytowane przez Jutrzas86 ; 24-06-2009 o 20:42

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Moskwa

Domyślnie

witam
    czy próbował ktoś z Was wyzwalać radiowa nissin 622 ? mi nie działa masakra jakaś, nawet fotocela nie pyknie po błysku z z 580 II(też pod radio podpięta) ????
    Ostatnio edytowane przez wedluk ; 03-07-2009 o 23:51

Domyślnie

ja mam zamiar dopiero spróbować, pisałem do gości z foto-tipu bo chciałem się w PT-04 zaopatrzyć, rzekli mi że bezproblemowo będzie wyzwalało a czy to prawda nie omieszkam sprawdzić na dniach u nich w sklepie

Awatar PanKukurydza
    Miasto
    malopolska

Domyślnie

Witam.
    Mam taki mały problem i bardzo proszę o pomoc. Jestem szczęśliwym posiadaczem tej lampy, póki co nie mogę jej wiele zarzucić aż do dziś, choć jestem przekonany, że to ja robię coś źle a nie ja . Otóż zamówiłem wyzwalacz do lampy na podczerwień. Montuję Nissina na statyw, wyzwalacz podkręcam w aparat i.. i ****. Lampa nie błyska :/ Wbudowana lampa w aparat (eos 350d) natomiast radzi sobie z tym zadaniem. Czy Nissin może być wyzwolony przez na podczerwień? Już nie wiem co robić, proszę więc o pomoc.

Zablokowany

Domyślnie

a robiłeś próby na SLAVE ?

Domyślnie

od jakiegoś czasu jest już następca tej lampy http://www.optyczne.pl/1696-nowo%C5%...fessional.html
    cena w Niemczech to około 280 euro

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszwojtow Zobacz posta
    ja mam zamiar dopiero spróbować, pisałem do gości z foto-tipu bo chciałem się w PT-04 zaopatrzyć, rzekli mi że bezproblemowo będzie wyzwalało a czy to prawda nie omieszkam sprawdzić na dniach u nich w sklepie
    To jak w końcu jest z tym wyzwalaniem radiowym? Przymierzam się do PT-04 + 430EXII + Nissin Di622, będzie to w końcu ze sobą działać, czy trzeba szukać innej lampy?
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Buttler Zobacz posta
    od jakiegoś czasu jest już następca tej http://www.optyczne.pl/1696-nowo%C5%...fessional.html
    cena w Niemczech to około 280 euro
    W Polsce miała być początkowo na początku maja, później przeniesiono termin na połowę czerwca i w jakimś sklepie czytałem że znów przenieśli termin premiery tylko nie będą ujawniać kiedy tylko powiadomią o tym dopiero gdy wprowadzą do sprzedaży

a propo nissina 622 to posiadam go od miesiąca, jak narazie super, jeszcze zobacze jak na ślubie będzie,ale za taką cene to super

Strona 8 z 47 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów