to jesli możesz powiedz jakich teraz akumulatorków używasz?
Ja używam zgodnie z zaleceniem Eneloop, naprawdę długo trzymają.
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
Eneloop i GP Recyko only. Za stopkę 70 - normalna cena. To nie YN, że za 3$ kupisz 6scipak : D
5D i graciarnia
Witam.
Mam trochę nieciekawy problem z Nissinem lub nie z nim. Ostatnio dużo zacząłem używać lampki i posiadam do nich akumulatorki: 4szt pentagrama
http://allegro.pl/akumulator-pentagr...508680787.html
4szt energizer
http://allegro.pl/4-x-akumulatorki-e...504986514.html
Po całkowitym naładowaniu ich, na pentagramach lampa w ogóle nie chce naładować nawet pierwszego błysku, a na energizerach wykona z 20błysków i to wszystko.
Pytanie czy kwestia tkwi w akumulatorkach i wymienić je na Sanyo Eneloop, czy też może coś lampą nie tak..
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Ja mam GP2500 i nie ma problemu.
Ale co zauważyłem, że moja stara ładowarka ich nie doładowała. Wyłczyła ładowanie, kiedy aku nie były jeszcze naładowane.
Miałem ten sam obiaw więc właczyłem ponownie i się doładowały. Może masz podobny problem?
Ja ostatecznie zmieniłem ładowarkę i teraz jest ok.
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
U mnie było podobnie - ładowarka dołączona do Enelopów słabo je ładowała. Kupiłem inną i nagle się okazało, że jeden komplet starcza na kilkadziesiąt błysków, a nie na kilkanaście.
Rok błyskała i częściowo umarła. O ile nie narzekałem ani na powtarzalność błysków ani na współpracę z Pixelem Knight, to wczoraj w trakcie sesji (używana jako kontra wyzwalana z wbudowanej fotoceli) nagle przestała reagować na jakiekolwiek błyskanie i tyle. Nie reaguje na nicwszystkie pozostałe funkcje działają bez zmian.
Podejrzewam, że padł element światłoczuły, albo jakaś inna elektronika. Ktoś miał podobnie?
Żeby było weselej gwarancja wygasła jakiś miesiąc temu ...