zejleman - działa to w trybie HSS?
zejleman - działa to w trybie HSS?
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Ja też zastanawiam się nad tym Nissinem. Dużym plusem jest to, że można użyć go jako slave, a masterem jest błysk z body. W 580EX II nie ma mowy o takim rozwiązaniu - Canon życzy sobie, byśmy kupili kolejną lampę EX lub transmiter...
Jak Nissin w praktyce? Brak LCD jakoś doskwiera?
Pozdr!
Tak, tylko chyba żaden błysk EX tego nie ma...
Faktycznie nazwa slave nie jest najlepsza![]()
Witam!!
Zejleman, czy ta lampa moze byc sterowana calkowicie z poziomu aparatu, podobnie jak 430 EXII. Gdzies wyczytalem, że Lampa przekazuje do lustrzanki informację o temperaturze barwowej światła, ta natomiast dostosowuje balans bieli, dlatego zdjęcia z użyciem nowego flesza mają idealnie wyważoną tonacje barwną. Jestem bardzo zainteresowany tym produktem.
Ostatnio edytowane przez adamk9 ; 11-02-2009 o 20:37
Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
“Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz
Tak lamę da się sterować z body - 1 lub 2 kurtyna, moc błysku
Temperatura moim zdaniem jest bardzo poprawna ( nie za zimna ).
Z doświadczenia pracy na 5D i 580EX uważam że temperatura czasami lubi się zgubić i trzeba korygować.
Dodam że lampa jest cholernie szybka (ładowanie) i da się "walić seriami".
No i gwarancja 2 lata![]()
Też ją kupiłem nie dawno z okazji dość niespodziewanej studniówki, musiałem nabyć coś taniego i względnie dobrego. Zaryzykowałem i zakupiłem tego
Nissina. Powiem że dał rade i nie żałuję tych 500zł.
Dodam że szybko się ładuje tylko wtedy kiedy aku są bardzo świeże i jest bardzo prądożerna(przynajmniej tak mi się wydawało, mam nędznej jakości aku albo że często była używana z 10-20, o ile to coś zmienia).
Ale jak za 500zł to chyba nie ma nic lepszego. Wielka szkoda że nie ma trybu HSS.
Ostatnio edytowane przez Stanislaw ; 12-02-2009 o 00:50