Warto dopłacać do niej czy wystarczy na początek ta?
http://allegro.pl/nissin-di622-do-ca...390058412.html
Warto dopłacać do niej czy wystarczy na początek ta?
http://allegro.pl/nissin-di622-do-ca...390058412.html
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Jako ciekawostkę dodam że mam nissina di622, pierwszą wersję, którą bez żadnych przeróbek można wyzwalać ze środkowego pinu stopki lampy, a więc ze wszystkich wyzwalaczy radiowych też. Nr seryjny lampy 05245324
Czy sa juz moze dostepny nissin z mozliwoscia radiowego wyzwalania? Orientuje się moze ktos?
Dzieki wielkie. Cenowo rózni się od poprzednika, może rynek zweryfikuje.
Mark II ma ponadto:
- Zlacze PC
- MyTTL (do ustawienia defaultowej korekcji dla TTL)
- Slave dla systemu Canona
- poprawiony software albo elektronika albo jedno i drugie
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
To jest niestety prawda, dokładniej mówiąc po 2 minutach, ale to nic nie zmienia. W trybie fotoceli nie usypia tak szybko, lecz niestety stopka jest wtedy odłączona. Jedyną radą jest dorobienie gniazda PC i używanie lampy w trybie fotoceli.
Mark I ma również MyTTL lecz nie opisany w instrukcji
Mam prosbe do posiadaczy di622, ostatnio zonka zrzucila mi aparat z podpieta lampa, wyglada na to, ze ucierpiala tylko lampa-polamala sie stopka (koszt nowej 90zl w serwisie), po zalozeniu nowej okazuje sie, ze diodka wspomagajaca AF podswietla okolice pomiedzy gornym-lewym, a srodkowym punktem AF w puszce.
Wczesniej tego nie sprawdzalem, wiec prosba do kolegow o sprawdzenie jak zachowuje sie wasza lampa, a moze ktos juz to regulowa i podpowie jak to uczynic?
CANON EOS 40D z dodatkami
Generalnie lampka ma lekkie problemy z celnością wspomagania AF w środkowy punkt, więc możliwe, że było tak od nowości. Jednak przeważnie narzeka się, że podświetla górny punkt, bez przekłamania w lewo.