Pokaż wyniki od 1 do 10 z 462

Wątek: Nissin Speedlite Di622

Mieszany widok

baru
    Guest

Domyślnie

Dodam swoje "3 grosze" na temat Di622 (canon).

Mam wyzwalacze radiowe Powerlux FlashWave2, w trybie manual odpalają nissina ze stopki (nie potrzebne są jakie kolwiek modyfikacje), niestety lampa wyłącza się w tym trybie po 2minutach za sprawą funkcji oszczędzania energi - co bardzo utrudnia prace w większości przypadków. Uwaga: testowałem też Nissina Di622 przeznaczonego dla Nikona i nie dało się go wyzwolić w ten sposób!!

Po modyfikacji lampy (dodaniu gniazda jack podłączonego do przycisku pilot - tutorialik z youtuba) da się ją wyzwalać w trybie slave (manual) przez co nie ma problemu z samoczynnym wyłączaniem lampy. Generalnie wole mieć wyzwalacz podłączony przez kabel niż stopkę - praktyczniejsze i jakoś takie bardziej stabilne jak lampy są na statywach.

Co jeszcze:
    - na tego nissina da się założyć dyfuzory z 580EXII,
    - w porównaniu do 580, nissin wydaje dość wkurzające odgłosy ładowania (przynajmniej moje uszy bardzo tego nie lubią), przy 3takich lampach będe musiał chyba stopery zakładać :/
    - stopka nissina jest dosyć gruba i ciężko wchodzi na wyzwalacze, dlatego kabelki są wygodniejsze.
    Ostatnio edytowane przez baru ; 21-01-2010 o 20:49

Uprawnienia umieszczania postów