Sprawdziłem ale nic nie jest lepiej... chyba bateryjki całkiem wycyckałem (jak sprawdzić stan baterii??)
No cóż poczekam chyba do jutra jak kupię nowe baterie....
Sprawdziłem ale nic nie jest lepiej... chyba bateryjki całkiem wycyckałem (jak sprawdzić stan baterii??)
No cóż poczekam chyba do jutra jak kupię nowe baterie....
Mi też generalnie nie doświetla tak z 2 ev. Ale kompensacja na aparacie i da się robić. Na wbudowanej zawsze miałem 2/3 ev podbitą lampę tą muszę trochę mocniej. Jako że zawsze nie doświetla to da się z tym żyć.
witam wszystkich
Zakupiłem lampe nissin 622 i podłączyłem do D 40 niby lampa działa i w trybie automatyli i manualny ale
w ustawieniach lampy zew aparatu nie podświetla mi się funkcja
Tryb błysku E-TTL II i Sekwencja FEB
Czy aparat nie współpracuje w pełni z tą lampą czy taki jego urok i tylko lampy cacona mają te funkcje
Acha jak dam Nastawy C.Fn lampy zew. to wyskakuje -Nie można wyświetlić tego menu. Niezgodna lampa lub wyłacząne zasilanie lampy
Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim?
Po początkowym okresie lekkiej paniki z tą lampką powoli dochodzę do ładu. Po zwiększeniu na body siły lampy o 1,5 EV zaczyna wszystko wyglądać jak należy.
Zauważyłem tylko że bardzo szybko zużywają się baterie. Czy to mozliwe aby na bateriach alkalicznych Philipsa zrobić tylko paręnaście błysków?? Po tylu błyskach lampa znowu zaczyna wariować, niedoświetlać etc.
Czy ja tez powinnam zmienic Twoją płeć (moze laskawie spojrzysz na mojego nicka?)? Oczywiscie, moge sobie poczytac caly watek od poczatku, ale czy ty tez czytasz kilkunasto-stronnicowe wywody roznych osob (co user to odmienne zdanie)? Zawsze jak sie prosi o porade znajdzie sie jakis cwaniaczek, ktory blaznuje pokazujac ze pozjadal wszystkie rozumy, why? To was jakos dowartosciowuje? Coz, moge podziekowac jednej osobie, ktora odpowiedziala mi na PM, nie robiac scen itp ;PPP Forum jest dla wszystkich: poczawszy od amatorow, przez cwaniaczkow-co-wiedza-wszystko-lepiej, do zawodowcow, ktorzy chetnie podziela sie swoja wiedza :P ...
Przepraszam.
Kajam się zatem teraz z powodu własnego roztargnienia w uważnym czytaniu...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale cóż... bez urazy, naprawdę.
W praktycznie każdym opisie sklepów internetowych to co przytoczyłem jest napisane, to nie jest jakaś wiedza ukryta.
Akurat cytat który umieściłem skopiowałem z aukcji sprzedaży tej lampy na allegro. Czasami warto troszkę samemu poszukać a nie liczyć na to że dostanie się wszystko gotowe na tacy... Taka samodzielna praca więcej satysfakcji przynosi...![]()
Jeszcze raz: bez urazy, to taka luźna uwaga tylko![]()
Ostatnio edytowane przez roofman ; 06-12-2009 o 18:28 Powód: Automerged Doublepost