Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Zasłyszane w sklepie.

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    A ja lubie meczyc sprzedawcow roznymi technicznymi pytaniami i ich poprawiac[...]
    Tezet, ale to jest trochę małostkowe i świadczy o Twoich kompleksach. No, chyba że Twoje zachowanie jest ripostą na nachalne promowanie przez sprzedawcę produktów fotograficznych firmy "S". :-D

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    No, chyba że Twoje zachowanie jest ripostą na nachalne promowanie przez sprzedawcę produktów fotograficznych firmy "S". :-D
    Kurde, chodze po tych sklepach, ale jeszcze nie zauważyłem, żeby ktokolwiek promował Sonego.. Tutaj w Gdańsku, ciągle promują Nikosia:-) Ciągle się słyszy: "Może Pani wybrać Olka E410 czy Sonego A200, ale bez względu na Pani decyzję, Nikon D80 to naprawdę dobry aparat.." i to z takim szczerym uśmiechem:-)

Tezet, ale to jest trochę małostkowe i świadczy o Twoich kompleksach
    No, Tezet.. to może tutaj zadaj jakieś perfidne pytanie..:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Tezet, ale to jest trochę małostkowe i świadczy o Twoich kompleksach. No, chyba że Twoje zachowanie jest ripostą na nachalne promowanie przez sprzedawcę produktów fotograficznych firmy "S". :-D
    To jest moje zachowanie na temat glupoty w takich sklepach i na temat wciskania czegos czego klient tak naprawde nie chce Zadne kompleksy, poprostu nie lubie jak ktos wciska kit I nie chodzi tylko o sprzet foto.

Chcialem kupic telefon, wybor pomiedzy SE a Nokia. Pytam ktory lepszy bo cena ta sama. Jaka odpowiedz ? No wie pan Sony Ericsson jest bardzo dobry, ma 3,2mpix aparat i xenonowa lampe blyskowa ktora swieci takze podczas krecenia filmow, Nokia ma tylko 2mpix i nie ma lampy !. Pozatym ma wiekszy wyswietlacz. Polecam SE. W tym momencie nie wytrzymalem i pytam ! Przepraszam ale w jaki sposob w komorce zmiescili xenonowa lampe wyladowcza ? Przeciez to jest zwykla dioda LED ! Tutaj znawca-sprzedawca mysli i proboje cos wymyslic. Jednak za bardzo mu sie nie udaje i cos gada o nowej generacji swiecidelek itp. Ale z mojego niewychowania przerywam mu w pol zdania: dorze, wystarczy, czyli SE lepszy ? Tak lepszy! To ja pytam ponownie z innej strony. SE ma wiekszy wyswietlacz ? Tak. I dlatego jest lepszy ? Tak. To ciekawe bo nokia ma moze o 0,1 cala mniejszy, ale za to ma 320x240 px zamiast czegos w granicach 200x140.... Czy rzeczywiscie SE jest lepszy ? No wie pan, w sumie racja, ble ble ble, i rozmowa konczy sie na tym ze jednak Nokia lepsza z ust sprzedawcy :\ hmmmmm Fenomen, klient przekonal sprzedawce zeby jednak sprzedal cos innego niz na poczatku chcial

Inna sytuacja, szukalem kompaktu dla mojej kobiety. Przede wszystkim Maly, cienki, z wbudowanym aku, z duzym wyswietlaczem i co najwazniejsze - przede wszystkim do krecenia filmow. Szukamy, szukamy, szukamy. Przyszedl pucant i zaczol pucowac o olimpusie. Jako ze z kompaktami olimpusa mialem do czynienia i pamietam tylko ze jadly baterie w tempie szybszym niz ja jestem w stanie wypic piwo :P to odrazu go odrzucilismy. Pytam o panasonica jako ze jednego mialem i nie narzekalem. Koles mowi ze ok ale proponuje inny - wiekszy. Pytam dlaczego akurat ten ? Bo wie pan, ten ma 2mpix wiecej niz tamten. W tym momencie pada pytanie: Co da mi matryca z 2mpix wiecej jesli ma byc on przeznaczony do nagrywania filmow I tutaj naprawde dlugie przemyslenie, na tyle dlugie ze zdazylem jeszcze pare obejrzec i uslyszec ze jak do filmow to jednak ten panas lepszy :P

Albo ja trafiam na niezdecydowanych sprzedawcow, albo mam dar przekonywania, albo jestem brzydki i chca sie mnie pozbyc albo nie wiem. Nie lubie jak ktos mi wciska diode led mowiac ze to lampa xenonowa :neutral: Nie lubie jak ktos mi wciska 2mpix wiecej na malutkiej matrycy jesli to bedzie uzywane do nagrywania filmow w dosc ciemnych warunkach. Nie lubie jak ktos mi wciska kabel beztlenowy i mowi ze to beztlenowy skoro to jest normalny kabel z 10% domieszka beztlenowego :-|

ups, rozpisalem sie

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Wszystkie te historie są bardzo ciekawe, sprzedawcy wciskają produkty firm które sami znają, bo mają to znajomi itd.
    Sami mogą się nie za dobrze orientować w kwestii tego co jest czym i jakie są miedzy nimi różnice, oprócz tych które są wypisane, większości zdaje się że jak czegoś jest więcej to jest lepsze.

Wracając do sprzedaży aparatów i parcia np na sony, wg mnie to dość proste.
    Jest naprawdę dość nieduża grupa nabywców którzy się na tym wszystkim znają i oni sami wiedzą czego chcą, przychodzą z zamiarem kupna czegoś co już dawno wybrali, teraz kierują się ceną.

Większość szarych ludzi wie, że aparat robi zdjęcia i pewnie kręci filmy (jak to mają kompakciki) teraz dylemat jaki wybrać... No i wybór przeważnie pada na sony czy panasonica, bo maja zestaw hifi, telewizor, mp3 itp tej firmy i nigdy nie mieli zastrzeżeń, dlaczego w przypadku aparatu miałoby być inaczej.
    Sprzedawcy prą na na te firmy dodatkowo przekonując klienta, że ma rację w swoim wyborze. A sklep realizuje plany sprzedażowe za co dostaje bonusy od producenta.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    jesli to bedzie uzywane do nagrywania filmow w dosc ciemnych warunkach.
    Hyhyhy....podobno głodnemu chleb na myśli...może stąd moje skojarzenia
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja bardzo lubię sobie pooglądać w spokoju aparaty w sklepie. Ale ten spokój często jest zakłócany namolnym pytaniem Czy w czymś pomóc? Lub coś w tym rodzaju. Zawsze wtedy mówię, że jestem zainteresowany tym modelem pokazując paluchem na najdroższy jaki jest w zasięgu wzroku. Mam tylko jedno pytanie, Jakie jest napięcie pomiędzy matrycą a celownikiem? Lub czasem coś mniej lub bardziej głupiego w stylu: Czy osoby z uczuleniem spektralnym mogą fotografować tym sprzętem? Sprzedawca udaje się z pytaniem do kolegi i z zasady nie wraca.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Sprzedawca udaje się z pytaniem do kolegi i z zasady nie wraca.
    Genialna spostrzegawczość Sergiuszu! Często mam dokładnie to samo, przy czym ja zadaję z reguły łatwiejsze pytania. Niemniej mozna zauważyć taką zaleznośc, że zakłopotany sprzedawca idzie zazwyczaj po backup, ale to już w postaci człowieka, który ma takiego gadanego, że nie da Ci dojśc do słowa i albo kupisz to, co on Ci wciśnie, albo prędzej wyjdziesz ze sklepu..:grin:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To nie możliwe. Choć raz minie pan w sklepie lekko podłamał. Ale to było na stoisku z filmami DVD więc poza tematem.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Hyhyhy....podobno głodnemu chleb na myśli...może stąd moje skojarzenia
    hehe, nie wiem co mialas na mysli Ale mi chodzilo o taniec brzucha w roznych ciemnych lokalach

Uprawnienia umieszczania postów