-
Początki nałogu
Wyrażę swoje skromne zdanie choć temat jest już sędziwy, Turystyczne używanie takich zoomów w zakresie cenowym jest jak najbardziej na miejscu, bo przy Canon 70-200L - ile to kosztuje i jak ciąży nam nasze kręgi szyjne, poza tym po co taki słoik dopinać do niepełnej klatki.
Tamron 18-270 to pewnie poprawiona wersja 18-250, dodali stabilizację i mamy nowy słoik.
Wiem że teraz mogę się narazić niektórym ale trzeba to jasno powiedzieć ten słoik powstał dlatego że Canon wysłał do grupy z niepełną klatką swoje biedne 18-200 w cenie zbliżonej do tamrona i też z niby IS. Miała to być porównywalna rzecz z konkurencją Nikorra 18-200 VR, ale wszyscy wiedzą jak wyszło.
Oczywiście mamy gdzieś po drodze Sigme zwaną przez niektórych suszarką,
więc średnio - cenowców mamy sporo do wyboru.
Reasumując dzięki Kubie - Cichemu u nas w CB możemy mieć jakieś ogólne spojrzenie na test obiektywów z niższej grupy, pewnie też robi to dla celów marketingowych ;}, ale chwała Mu za-to.
Nie muszę czytać takich samych opisów na stronach optyczne.pl, czy fotopolis.pl, które są wierną kopią dpreview.com. Oczywiście jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam. Zasada jest prosta uniwersalnie tanio, czasami z gorszą jakością ale godzimy się na to, zmusza nas do tego życie.
Uprawnienia umieszczania postów