Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: [test] TAMRON 18-270 VC - pierwszy test :)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b4rnaba Zobacz posta
    Co do obiektywizmu... Zdjęcia są rzeczywiście bardzo ostre. ZA OSTRE. Szczególnie widać to na zdjęciu z tabliczką "Teren prywatny". Powiększyłem je sobie w PS żeby zobaczyć piksele... No i się nie myliłem. Wyostrzane. Żeby nie być gołosłownym: zrobiłem cropa, zwiększyłem rozdzielczość zdjęcia i zapisałem (...)

Oczywiście, gdyby zdjęcie było ewidentnie nieostre, wyostrzanie (nawet przez PS) niewiele by pomogło. Niemniej jednak nie napisałeś że zdjęcia były wyostrzane.

Nie wiem jak inni użytkownicy CB, ale ja chciałbym żeby zdjęcia podpisane jako "testowe" wychodziły z aparatu z profilem ustawionym na "standard" bez żadnej postprodukcji.
    Proszę bardzo, jpg prosto z aparatu w ustawieniach Standard, skompresowane tylko do <1,5 MB. :

Dalej uważasz, że wyostrzam zdjęcia testowe ? Tak właściwie to zdjęcie które podałeś za przykład to nie było stricte testowe tylko resize do bodaj 1200px.

PS. Nawet RAWa mogę pokazać Wnioski co do mojego obiektywizmu każdy może sobie wyciągnąć sam.

RAW: http://www.megaupload.com/?d=NQDFRF24
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 27-04-2009 o 11:55
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów