Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: photoshop

milenali
    Guest

Domyślnie photoshop

Gdzie znaleźć jakąś stronę, która zawiera przystępne instrukcje jak korzystać z photoshopa?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

adobe.tv

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W tym wypadku zdałbym się na podręcznik, ale tu na forum znajdziesz wiele wątków i wskazówek

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milenali Zobacz posta
    Gdzie znaleźć jakąś stronę, która zawiera przystępne instrukcje jak korzystać z photoshopa?
    W pierwszej kolejności zamiast szukać stron z "instrukcjami" radził bym skorzystać z programowego help-a.
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Mam podręcznik do 7pl w formacie pdf, ale to trudna lektura. Mogę podesłać na maila, kontakt na priv.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milenali Zobacz posta
    może nie stronę - a pismo Digital Foto Video 12/2008 - z płytą DVD i 12 ok. 4min filmami instruktażowymi, a ich strona to
    http://www.dfv.pl/adobe-photoshop-1.html - po polsku:-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    adobe.tv
    a to gdzie - na jakiejm satelicie czy kolega ma na myśli http://tv.adobe.com/# - po angielsku8)
    Ostatnio edytowane przez mamut9 ; 22-12-2008 o 02:47 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Shaw
    Guest

Domyślnie

Hej, istnieje już temacik, więc nie będę tworzył nowego. W sumie chodzi mi prawie o to samo.

Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o wszelkie programy do obróbki zdjęć. Tylko Picasa nie sprawia mi problemów, ale w niej dużo nie zrobię.

Photoshop i GIMP - próbowałem i tego, i tego. I jakoś tak... strasznie skomplikowane wydaje mi się nawet wyostrzanie zdjęć. Tzn. umiem tym najprostszym sposobem (maska wyostrzająca), ale rozumiem, że wyostrzanie za pomocą rozłączania na warstwy i grzebania w kanałach itp. (taki tutorial czytałem do GIMPa xP) daje lepsze efekty tak?

Czy istnieje jakaś strona z bardzo przystępnie wytłumaczonymi podstawowymi czynnościami w PS albo GIMP? Bo podręczniki i tutoriale:
    a) albo są napisane zbyt skomplikowanie (rzadziej)
    b) albo dotyczą starszych wersji programów (częściej, i to sprawia duże problemy, bo często poszczególne wersje bardzo się różnią).

I takie pytanie na koniec - do tych właśnie podstaw (wyostrzanie, zmiany kosmetyczne w nasyceniu, odcieniach itp, bez wariacji) lepszy GIMP czy PS?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

lepszy gimp bo darmowy, ale jak Cie stac na ps'a to przyzwyczaj sie do niego, bo predzej czy pozniej i tak postanowisz na niego przejsc a wtedy beda stare przyzwyczajenia z gimpa przeszkadzac

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów