Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: [ZygmunD2000] Moja galeria :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    masz Canona D2000 ?

czy Twój nick jest dziełem przypadku?
    Nie mam, tylko tak sobie wymyslilem tego nicka, pseudo z dotakiem 2000
    40D, Tamron 28-75 50/1,8 70-210 f3,5-4,5 USM, i jeszcze kilka z gwintem, statywy, lampy...
    http://miniart.info

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Zdjęcia jakoś nie przemawiają do mnie, musisz popracować nad kompozycją (centralne kadrowanie, obcinanie istotnych elementów) a nr 7 to całkowita porażka, jeżeli chciałeś pokazać piękno drewnianych przedmiotów to trzeba było wybrać dla nich inne tło i nie fotografować przy okazji bałaganu na stole i brudnego blatu.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

mi podchodzi najbardziej 1
    ale powinienes przesunac modela w kadrze w lewo
    i nie obcinac rekawicy
    reszta przecietna
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majcz Zobacz posta
    Zdjęcia jakoś nie przemawiają do mnie, musisz popracować nad kompozycją (centralne kadrowanie, obcinanie istotnych elementów) a nr 7 to całkowita porażka, jeżeli chciałeś pokazać piękno drewnianych przedmiotów to trzeba było wybrać dla nich inne tło i nie fotografować przy okazji bałaganu na stole i brudnego blatu.
    Dzieki za komentarz, moze to zdjecie jest porazka dla kogos, ale to bylo spontaniczne i wrzucilem je tylko jako ciekawostke, moze kogos to odstrasza, tez bym pewnie zwrocil tak samo na to uwage, gdybym to nie ja je zrobil
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    mi podchodzi najbardziej 1
    ale powinienes przesunac modela w kadrze w lewo
    i nie obcinac rekawicy
    reszta przecietna
    Wiem ze nie zawsze udaje mi sie dobrze wykadrowac, moze mam jeszcze problem z tym, ale w niektorych sytuacjach nie mialem czasu na kadrowanie, wybiore jeszcze jakies inne
    Ostatnio edytowane przez ZygmunD2000 ; 21-12-2008 o 20:56 Powód: Automerged Doublepost
    40D, Tamron 28-75 50/1,8 70-210 f3,5-4,5 USM, i jeszcze kilka z gwintem, statywy, lampy...

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZygmunD2000 Zobacz posta
    Wiem ze nie zawsze udaje mi sie dobrze wykadrowac, moze mam jeszcze problem z tym, ale w niektorych sytuacjach nie mialem czasu na kadrowanie, wybiore jeszcze jakies inne

jak mozesz przeczytaj ksiazke z serii National Geographic o kompozycji
    fajna jest
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    jak mozesz przeczytaj ksiazke z serii National Geographic o kompozycji
    fajna jest
    Poszukam tego i sprawdze w praktyce, tak prawde mowiac na poczatku zabawy fotografia skupialem sie glownie na doborze ekspozycji w roznych warunkach oswietleniowych nie zwazajac na reszte, to uwazam za w miare opanowane, teraz czas na reszte, wiec jak ktos ma jakies uwagi to smialo

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

#7 Nowatorskie podejście do kompozycji i surrealistyczne spojrzenie na świat :rolleyes:
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu

Domyślnie

MacGyver, ja tu żadnego surrealizmu nie widzę - raczej prostackie skojarzenia - przypatrz się dobrze... Autor ma wzniosłe maksymy na swojej stronce, ale jak widać
    na niewiele się przydały. Biedny Einstein pewnie się w grobie przewraca...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZygmunD2000 Zobacz posta
    prawde mowiac na poczatku zabawy fotografia skupialem sie glownie na doborze ekspozycji w roznych warunkach oswietleniowych nie zwazajac na reszte,
    Skupiając się przy ocenie tych zdjęć wyłącznie na ekspozycji; istotnie; nawet to opanowałeś:wink: niemniej jednak w niektorych kadry, kompozycja i temat nie są odpowiednio przedstawione* i to już dla niektorych jest wystarczający powód, by ich ie pokazywać..:wink:

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    #7 Nowatorskie podejście do kompozycji i surrealistyczne spojrzenie na świat :rolleyes:
    Heh.. Co jak co, ale słusznosci spostrzeżeń to odmowic Ci nie można..

*Mówie o tak banalnym przedstawieniu tematu jak własnie na zdjęciu #7.

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Tak sobie mysle, ze jak wszyscy by sie nauczyli tak samo kadrowac, taka sama technike stosowac, to byloby strasznie duzo podobnych do siebie zdjec, i w zasadzie to tak jest patrzac na przerozne galerie. Ja raczej jestem indywidualista, troche inaczej do tego podchodze, ale tez przyjmuje do wiadomosci co sie komus nie podoba w tych zdjeciach, np sa tacy co widza cos ciekawego w banalnym zdjeciu nr 7, chociaz nie bylo robione z zamiarem czysto artystycznym tylko tak przy okazji.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów