Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: [ZygmunD2000] Moja galeria :)

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

to i ja dodam swoje 3 grosze, zdjęcia nie rzucają na kolana to fakt, jeśli chcesz czegoś nauczyć sie od innych to czytaj uwaznie porady i ćwicz, skoro zdjęcia nie przemawiaja do kogoś to nalezy to przyjąć w milczeniu a nie usprawiedliwiać sie że cos jest dziełem przypadku, że wrzuciłes spontanicznie czy coś w tym rodzaju, każdy widzi jakie są zdjęcia i odbiera je pozytywnie bądź nie i jedyny wpływ jaki możesz mieć na ich odbiór to zrobienie fotki która pozytywnie zaskoczy a nie przez usprawiedliwianie własnych dokonań, co do kadrowania i kompozycji to są ogólno przyjete zasady i trzeba sie ich trzymać a jeśli chcesz je łamać to łam je tak by miało to jakąś wymowę, na indywidualizm w fotografii trzeba długo pracować.

Domyślnie

Jak dla mnie te fotki maja wymowe a dla kogos innego nie, to kwestia gustu, wiem ze moze tutaj nie uzyskalem jakis fajnych opinii, ale np gdzie indziej uzyskalem, wiec to mnie nie zraza ze ktos tu pisze ze one nie przemawiaja, poprostu wiekszosc oczekuje czegos innego od zdjec.
    40D, Tamron 28-75 50/1,8 70-210 f3,5-4,5 USM, i jeszcze kilka z gwintem, statywy, lampy...
    http://miniart.info

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZygmunD2000 Zobacz posta
    Jak dla mnie te fotki maja wymowe a dla kogos innego nie, to kwestia gustu, wiem ze moze tutaj nie uzyskalem jakis fajnych opinii, ale np gdzie indziej uzyskalem, wiec to mnie nie zraza ze ktos tu pisze ze one nie przemawiaja, poprostu wiekszosc oczekuje czegos innego od zdjec.
    ok tylko zwróć jeszcze uwagę na to GDZIE uzyskujesz opinie...na digart to nawet nie zwracaj uwagi, tam się podobają praktycznie kazde pstryki byle byś przyszedł i komcia zostawił...jest tez kilka innych portali o ktorych mam podobne zdanie. A próbowałeś na forum Nikona, Olympusa?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    ok tylko zwróć jeszcze uwagę na to GDZIE uzyskujesz opinie...na digart to nawet nie zwracaj uwagi, tam się podobają praktycznie kazde pstryki byle byś przyszedł i komcia zostawił...jest tez kilka innych portali o ktorych mam podobne zdanie. A próbowałeś na forum Nikona, Olympusa?
    Nie próbowalem, na digart mam tylko 1 zdjecie umieszczone, wiec tez się nie sugeruje, latwo jest krytykowac, przegladnalem tutaj na forum kilka galerii, i zauwazylem, ze mi nie szczegolnie podobaja zdjecia, ktore zostaly oceniane jako super wykadrowane, super poprawne, za to podobaja mi sie zwykle zdjecia, naturalne kolory, ladna ekspozycja, pstrykniete tak poprostu na wycieczce, wiec dlatego tez nie podobaja sie moje wiekszosci tu oceniajacych.
    40D, Tamron 28-75 50/1,8 70-210 f3,5-4,5 USM, i jeszcze kilka z gwintem, statywy, lampy...

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZygmunD2000 Zobacz posta
    Nie próbowalem, na digart mam tylko 1 zdjecie umieszczone, wiec tez się nie sugeruje, latwo jest krytykowac, przegladnalem tutaj na forum kilka galerii, i zauwazylem, ze mi nie szczegolnie podobaja zdjecia, ktore zostaly oceniane jako super wykadrowane, super poprawne, za to podobaja mi sie zwykle zdjecia, naturalne kolory, ladna ekspozycja, pstrykniete tak poprostu na wycieczce, wiec dlatego tez nie podobaja sie moje wiekszosci tu oceniajacych.
    No to komentuj, komentuj To jest forum każdemu wolno Widocznie taki już masz styl...o ile na siłę go nie bronisz. Jednak licz się z tym, że będziesz dostawał cięgi za brak techniki w kadrowaniu i kompozycji. A może będziesz innowatorem...jak Picasso? Życzę CI tego.

BTW. A próbowałeś tak kadrować jak zasady nakazują? Spróbuj zrobić zdjęcie z tego samego miejsca, temu samemu przedmiotowi wg zasad i wg twojego widzi mi sie a potem porownaj albo eksperymentalnie wrzuc na forum i zobacz jakie beda opinie
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

Wszystkiego najlepszego w nowym roku 2009 z tej okazji wklejam zdjecie klimatu za oknem przedsylwestrowego wieczoru

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Zdjęcie coś w sobie ma, myślę że to tajemniczość miejsca i scenerii. Chyba byłoby lepsze gdyby nie było tyle ciemności na górze, zwróć uwagę że to jakieś 20% kadru.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Domyślnie

Dzieki za komentarze, kadr zawsze mozna troche przyciac, dam jeszcze jedno takie co mi sie podoba

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów