Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
Tak więc proszę rozwiń myśl - robgr85 to zrobił
dokładnie wyraził to, co i ja uważam - masz wszelkie warunki, by światłem operować.

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
Czy zostanę nim szybko... to zależy tylko od mojej osboy. Czy się przyłożę, czy będę chciał posiąść wiedzę, od wielu czynników... Co do teorii rzemieślnika... Tak to prawda
przyjmując kryterium, że profesjonalista to człowiek, który sam się nim mieni, po spełnieniu określonych kryteriów Ty już jesteś "półprofesjonalistą" - bo sam się nim nazwałeś na własnej stronie. Otóż, właśnie rzecz w tym, że nie wszystko zależy od Ciebie. I nie chodzi bynajmniej o to, że ten czy tamten okrzykną Cię profesjonalistą. Ja bym przytoczył następującą analogię: święci nigdy nie nazywali samych siebie świętymi. W dużej części dotyczy to również profesjonalistów. Inną kwestią jest to, że prawdziwy profesjonalista, gdy go zapytasz o to, powie Ci, że do tego, co osiągnął dochodził 20, 30, 40 lat. Ewentualnie odpowie Ci, że ciągle się uczy. Ty masz założenie, że spełniając pewne kryteria rozłożone w czasie nim zostaniesz - i na tym polega różnica. Z drugiej strony dobrze, że stawiasz sobie cele w życiu. Doświadczenie uczy także pokory, którą się w Twoim wieku nie grzeszy (wiem to, bo pamiętam jaki sam byłem).