Na pierwsze to co wyżej, ale dodam aby 'operować tym światłem' musisz mieć jeszcze odp. szkło ew. matryce typu FF
do operowania światłem śmiało 20 letni kliszak, i nie potrzebna jest do tego ani matryca ani drogie szkło.

Mając 350d, kita i np blendę można już robić rewelacyjne zdjęcia

Też poruszyłem wyżej. Założe się że widziałeś już dużo takich stron dobry człowieku I teraz powiedz mi czy coś skopiowałem - po dłuższym przemyśleniu pewnie powiesz że nie. Jednak przyznaje się że brałem przykład z wielu stron, jak to się pisze itd. Jednak nic nie skopiowałem większość tekstów jest skomponowana moim stylem, ew. pytałem się oglądających - znajomych - co inaczej ułożyć, zmienić
nie zrozumiałeś mnie chyba - chodziło mi o to że tekst nie pasuje w żadnym z podpunktów do zdjęć jakie masz w swojej galerii. Ani one pół-profesjonalne, masz problemy z kompozycją, kadrowaniem. Konwersja BW fatalna, perfekcji też nie ma - ale nie ze względu na zbyt słaby sprzęt.

Niedługo może będę robił reporterke z meczu siatki. Macie może jakieś porady co i jak??
pół (a nawet ćwierć) profesjonalista - nie zadawałby takiego pytania - na forum (i nie tylko) było to opisywane nie raz.

Pozdrawiam,