Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Mijający rok

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie Mijający rok

nastał czas jakiś podsumowań, może więc porozmawiamy o większych wydarzeniach około fotograficznych mijającego roku. Proponuję od siebie kategorie:

* sprzęt - 5mkII
    * wydarzenie - nie będę zmyślał
    * forum - brakuje mi jego rad

PS wątek miał być odreagowanie po 5d mkII, ale nie sposób nie napisać o nim

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

IMHO wątek o 5DMkII bierze nagrody we wszystkich kategoriach łącznie z kategoriami "wylewanie pomyj", "biadolenie i piszczenie", "a nie mówiłem!". Wątek o piątce ożywił dawną tradycję wątków-potworów, których od czasów "problemów z AF w 20D" nie ma aż tak wiele ;-) Dla mnie wątek o 5D MkII to wydarzenie większe niż sam aparat o którym traktuje
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niemałym wydarzeniem był też wątek gdybaniowy . Ileż tam było zwrotów akcji i dramaturgii .
    Swoją "rolę" odegrał też niezapomniany wątek 40D vs. 5D w którym dzięki aktywnej postawie jednego z byłych już (chyba) uczestników forum stan nieustającego napięcia utrzymywał się przez dłuższy czas.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-12-2008 o 00:53
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    * forum - brakuje mi jego rad

mi również brak szkoda, bo ma ogromne doświadczenie i wiedzę, którymi lubił się dzielić
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Z tego, co wiem, Adam udziela się na innych forach.
    Ale mi też go tu brakuje

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Wkleję PW od Adama, które dostałem po nieszczęsnym wątku...

-------------------------------------
    Witam! Sporo czasu minęło...

Muszę Ci podziękować za wstawienie się za mną w tej chorej nagonce ;( - widać ilu mam sympatyków.

Nikomu tego nie pisałem (może błąd) ale ten feralny sprzęt Nikona sprzedawałem dla przyjaciela Amerykanina, taka przysługa koleżeńska i nic z tego nie miałem po za jego wdzięcznością - asystujemy sobie nawzajem na ślubach od lat ... kumpel rozmyślił się ze sprzedaży D2X bo akurat w terminie wysyłki do Polski maiła masę zleceń a D700 był jeszcze niedostępny, dodatkowo podejrzewam że z aparatem coś się stało bo mój kumpel jest człowiekiem honorowym, nie wycofał by się tak porostu, wiem że długo się zastanawiał na innym rozwiązaniem ...reszta transakcji miała przebiegać normalnie a za zadość uczynienie Vadim miał dostać Plecak Tamrak wartości $200 - lecz Vadim zdecydował się nie kupować już niczego ode mnie, tłumacząc się brakiem mojej wiarygodności - czyli niejako zostawił mnie na lodzie na kilka dni przed wylotem sprzętu do Polski - dodatkowo obiecał oczernić mnie za na obu forach - stąd moja informacja o wycofaniu się Vadima z trakcji - byłem w beznadziejnej sytuacji musiałem szybko znałeś nowych kupców - w zamian za to koledzy z NF zaczęli na mnie nagonkę która zakończył się banem, nie tylko na dział giełda' ale na całe forum - straciłem dostęp do swoich PW z namiarami na potencjalnych kupców - złośliwość kolegów nie miała granic - założyłem drugie konto (wiem że wbrew regulaminowi- więc nawet go nie aktywowałem) by mieć tylko możliwość wysłania PW do ludzi która zdecydowali się na zakup sprzętu i zaraz dostałem taka notkę od moderatora Erie :

http://adammphoto.com/erie.jpg

pozdrawiam i jeszcze raz dzięki...

ps jeżeli myślisz że wklejenie powyższego PW w watek "Super sprzedawca" mogłoby poprawić choć trochę moją reputacje, masz moje przyzwolenie żeby to zrobić - ja zdecydowałem nie zabierać już nigdy głosu na CB...

-----------------------------

Nie będę zabierał głosu i wyrażał swojej opinii, ale jeśli to podsumowania, a temat Adama został wywołany - przytaczam całe PW...
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Dla rok 2008 był udany. Właściwie to co zaplanowałem to wykonałem, a nawet nadto.
    Żmudne dążenie do celu sprzętowego, pozwoliło mi skompletować w pełni satysfakcjonujący mnie sprzęt.

Maksymalne wykorzystany wolny czas i poświęcony na teorie, wiele godzin w post procesie, a także mnóstwo praktyki. Dzięki tym rzeczom mogę śmiało powiedzieć, że stałem się dojrzalszy pod względem fotograficznym.

Sesje każdego tygodnia oraz zdobycie wielu kontaktów z ludźmi których sprowadzają słowa fotografia, wizaż czy modeling.
    Mogę czuć się dumny z bycia członkiem grupy midland strobist i tego, że mogę uczestniczyć w każdych wspólnie organizowanych warsztatach :
    http://uk.youtube.com/watch?v=qQqY8zFc4nQ
    http://uk.youtube.com/watch?v=jj1lkQm_LvM
    http://uk.youtube.com/watch?v=eR5fNvhEaXw

Plany na rok 2009 są na pewno bardzo ambitne, najważniejsze, żeby trwać w tym co robię.

Podsumowanie :
    styczeń 2008
    grudzień 2008

A jeśli chodzi o Adama to fakt brakuje go, kilka PW od niego dodało mi otuchy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

znowu sie zaczyna

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Idą święta więc zapomnijmy o krzywdach i pogódźmy się ze wszystkimi

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto