pierwsze też zrobione 70-200?
na razie wygląda zachęcająco, czekam na więcej (im więcej tym lepiej :P ).
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Ostatnio edytowane przez voriax ; 06-02-2009 o 08:43
I dalej uważacie że ta rada była zła ? Z cały szacunkiem, ale większość kadrów masz całkowicie przypadkowych. Choćby ostatnie zebry - wychodzą Ci z kadru, gdzieś tam są poucinane itd...
Jest parę zdjęć poprawnych, ale potencjału miejsca to zdecydowanie nie wykorzystałeś...
Krzychu:
po tym co tam przeżyłem uważam, że Twoja rada jest jak najbardziej nie na miejscu, wybacz.
Moje umiejetnosci pewnie nigdy nie beda "pro", nie bede się z Tobą czy z innymi tu nawet próbował porównywać.
Za to możliwości robienia zdjęc, radości z przegladania nawet tych skopanych według "zawodowców" nikt mi nie odbierze :-)
Krzychu powiem Ci jedno słowami piosenki: PRZERZYJ TO SAM...
pojedź, wróć nawet bez zdjęć lub sknoć nawet wszystkie kadry... - NIE POŻAŁUJESZ, wierz mi: WARTO.
Kilka pewnie kolejnych skopanych, ale co mi tam, może kogoś zarażę i też zechce tam pojechać :-)
Cytat z niedawno napisanego, mądrego posta:
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=121
W skrócie - tak przypadkowymi, źle zrobionymi zdjęciami naprawdę trudno jest kogoś zarazić. Ty to przeżyłeś i wiesz co czułeś. Niestety na zdjęciach tego nie pokazałeś.
Główny błąd to centralny kadr. Banalne, nieciekawe, nudne kadrowanie w ogóle nie przykuwające uwagi i do tego okazjonalnie niezrozumiałe przycięcia.
Ale Ty pewnie nie chcesz uwag technicznych co do zdjęć, a tylko zachwyty, bo tak Ciebie Twoja własna podróż zachwyciła. Cóż... może kiedyś ochłoniesz, a może do końca życia będziesz nas brał za zazdrośników.
zebra na jednej nodze jest cool![]()
Zdjęcia ciekawe tematycznie ... lubię oglądać takie egzotyczne fotki ... technicznie to już tu mówili jak jest , a horyzont na wszystkich zdjęciach gdzie jest ucieka na prawą stronę identycznie na pewno nawet w Afryce tak krzywo nie jest![]()
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Mi zdjęcia się bardzo podobają. Oczywiście nie są one perfekcyjne. Normalne, proste zdjęcia, pamiątkowe z podróży. Ogląda sie bardzo przyjemnie bo z dosyć egzotycznej podróży.
pozdrawiam
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
Całkowicie Cie rozumiem - jeżeli pojechałeś na wycieczkę / safari a nie tylko i wyłącznie na zdjęcia to oczywiście nie ma na co czekać bo się druga okazja może nie nadarzyć.
Jeżeli na zdjęcia to cóż - pisałem to z własnego doświadczenia będąc w kilku świetnych miejscach i ogladając zdjęcia z tamtąd po jakimś czasie... Ekstremalny przykład to jedno jedyne zdjęcia z Niagara Falls ze mną na środku kadru na tle wodospadu![]()
![]()