Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Daleka podróż

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie 3 dodatkowe :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

pierwsze też zrobione 70-200?

na razie wygląda zachęcająco, czekam na więcej (im więcej tym lepiej :P ).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie jeszcze kilka

Każde zdjęcie tutaj jest robione 70-200 - nie zdejmowałem go na sawannie :-)

przytulanko lewkow jest tylko przekadrowane bo aż się prosiło, gdyż były dość daleko, reszta zdjęć tylko zmniejszona.

kolejne kilka :-)

wiem, tu horyzont krzywy jak cholera :-)
    Ostatnio edytowane przez voriax ; 06-02-2009 o 08:43

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    I myślisz że to była wina kita ? Moja rada - zaczekaj parę lat aż będziesz w pełni panował nad sprzętem, inaczej zmarnujesz pieniądze w tej Kenii
    .
    I dalej uważacie że ta rada była zła ? Z cały szacunkiem, ale większość kadrów masz całkowicie przypadkowych. Choćby ostatnie zebry - wychodzą Ci z kadru, gdzieś tam są poucinane itd...
    Jest parę zdjęć poprawnych, ale potencjału miejsca to zdecydowanie nie wykorzystałeś...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Rady radami

Krzychu:
    po tym co tam przeżyłem uważam, że Twoja rada jest jak najbardziej nie na miejscu, wybacz.
    Moje umiejetnosci pewnie nigdy nie beda "pro", nie bede się z Tobą czy z innymi tu nawet próbował porównywać.
    Za to możliwości robienia zdjęc, radości z przegladania nawet tych skopanych według "zawodowców" nikt mi nie odbierze :-)

Krzychu powiem Ci jedno słowami piosenki: PRZERZYJ TO SAM...
    pojedź, wróć nawet bez zdjęć lub sknoć nawet wszystkie kadry... - NIE POŻAŁUJESZ, wierz mi: WARTO.

Kilka pewnie kolejnych skopanych, ale co mi tam, może kogoś zarażę i też zechce tam pojechać :-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voriax Zobacz posta
    Kilka pewnie kolejnych skopanych, ale co mi tam, może kogoś zarażę i też zechce tam pojechać :-)
    Cytat z niedawno napisanego, mądrego posta:

http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=121

Cytat Zamieszczone przez Aloes Zobacz posta
    Twoje zdjęcia nie są dobre - to Ci już powiedzieli, z pewnością w niezbyt miły sposób, ale trafnie. nie są dobre z czterech powodów. Po pierwsze: dla nas - oglądających - są przypadkowe. Po drugie: są niezgodne z zasadami kompozycji. A zasady te nie zostały stworzone sztucznie, a po prostu nazywają to, co każdy obdarzony jakimkolwiek zmysłem artystycznym czuje instynktownie. Po trzecie: są źle zrobione technicznie, np. rażą zbyt jasnym - przepalonym - niebem. I po czwarte: brakuje im obróbki.(...)
    I wreszcie pamiętaj, że tych, którzy oglądają Twoje zdjęcia, nie było w momencie ich robienia. Nie wiedzą, że - HIPOTETYCZNIE! - dziewczyna z lornetką jest Twoją dawno nie widzianą psiapsiółką, a zdjęcie jest jednym ze zdjęć zrobionych w czasie strasznie fajnego dnia, kiedy Cię odwiedziła. Nie wiedzą, jak fantastycznie bawiły się psy, kiedy je sfotografowałaś. Nie czują bólu nóg i piekących od mrozu policzków po wędrówce ani nie słyszeli ptaków, które tak pięknie śpiewały koło kościoła. To dla Ciebie te zdjęcia opowiadają jakąś historię, dla nas - nie. To jest, moim zdaniem, najtrudniejszy element przy robieniu zdjęć(...)
    W skrócie - tak przypadkowymi, źle zrobionymi zdjęciami naprawdę trudno jest kogoś zarazić. Ty to przeżyłeś i wiesz co czułeś. Niestety na zdjęciach tego nie pokazałeś.
    Główny błąd to centralny kadr. Banalne, nieciekawe, nudne kadrowanie w ogóle nie przykuwające uwagi i do tego okazjonalnie niezrozumiałe przycięcia.
    Ale Ty pewnie nie chcesz uwag technicznych co do zdjęć, a tylko zachwyty, bo tak Ciebie Twoja własna podróż zachwyciła. Cóż... może kiedyś ochłoniesz, a może do końca życia będziesz nas brał za zazdrośników .

Domyślnie

zebra na jednej nodze jest cool
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Zdjęcia ciekawe tematycznie ... lubię oglądać takie egzotyczne fotki ... technicznie to już tu mówili jak jest , a horyzont na wszystkich zdjęciach gdzie jest ucieka na prawą stronę identycznie na pewno nawet w Afryce tak krzywo nie jest
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Mi zdjęcia się bardzo podobają. Oczywiście nie są one perfekcyjne. Normalne, proste zdjęcia, pamiątkowe z podróży. Ogląda sie bardzo przyjemnie bo z dosyć egzotycznej podróży.
    pozdrawiam
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voriax Zobacz posta
    Krzychu:
    po tym co tam przeżyłem uważam, że Twoja rada jest jak najbardziej nie na miejscu, wybacz.
    Moje umiejetnosci pewnie nigdy nie beda "pro", nie bede się z Tobą czy z innymi tu nawet próbował porównywać.
    Za to możliwości robienia zdjęc, radości z przegladania nawet tych skopanych według "zawodowców" nikt mi nie odbierze :-)

Krzychu powiem Ci jedno słowami piosenki: PRZERZYJ TO SAM...
    pojedź, wróć nawet bez zdjęć lub sknoć nawet wszystkie kadry... - NIE POŻAŁUJESZ, wierz mi: WARTO.
    Całkowicie Cie rozumiem - jeżeli pojechałeś na wycieczkę / safari a nie tylko i wyłącznie na zdjęcia to oczywiście nie ma na co czekać bo się druga okazja może nie nadarzyć.

Jeżeli na zdjęcia to cóż - pisałem to z własnego doświadczenia będąc w kilku świetnych miejscach i ogladając zdjęcia z tamtąd po jakimś czasie... Ekstremalny przykład to jedno jedyne zdjęcia z Niagara Falls ze mną na środku kadru na tle wodospadu
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów