Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: fotografia imprezowa jaki obiektyw - pomocy

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

zdecydowanie jasny zoom...
    17-55 2.8 bylby tu chyba najlepszy..
    ewentualnie 17-40 f4 ale tu juz musisz miec lampe bo moze braknac swiatla
    tylko podstawowe pytanie... bedziesz pil czy nie?:P
    bo jak bedziesz to taniutki kompakt bedzie najlepszy... najmniejsze starty :P
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Coś już napisał Awatar MIC_a
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak sie pije to polecam G5 i tym podobne...
    z lampa produkuje ladne obrazki dzieki stalemu f.2 i calkiem niezlej optyce...
    Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
    Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
    HAMA DEFENDER 200

Uzależniony

Domyślnie

Sam mam 17-55 2.8, ale przy tym światle bez lampy też ciężko się obejść jeśli mówimy o imprezach...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Jeśli klubowa to chyba najlepszy będzie UWA,

może Ciebie zainteresuje to:
    http://the-art-of-light.blogspot.com...a-klubowa.html

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Sam mam 17-55 2.8, ale przy tym światle bez lampy też ciężko się obejść jeśli mówimy o imprezach...
    Spokojnie da radę. Tylko najpierw trzeba kurację antyszumofobową przejść, czyli przestać się bać iso1600 bo na zdjęciach do netu jak i odbitkach nie widać szumów.

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie

zdecydowanie cos z szerokiego, chyba na impezy to stalki raczej odpadaja (wg mnie oczywiscie)

podobnie jak vitez

mam 17-55 is i jestem zadowolony, obiektyw jest dosc ciezki, ale to kwestia przyzwyczajenia.

430 speedlite jest dobra lampa, lecz jak masz zbyt duzo kasy to oczywiscie wez sobie 580.... teraz troszke potanialy
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Domyślnie

Co do pytania, pić nie będę. Co do obiektywu to mam standardowy jaki był do aparatu czyli 18-55mm.

Coś już napisał

Domyślnie

Moj 17-40 swietnie daje rade. Spokojnie na f4 mozna fotografowac, ale oczywiscie z lampa. Jesli chodzi o fotografownie bez lampy bedzie Ci bardzo ciezko. Nie uzyskasz na tyle krotkich czasow zeby fotografowac bez poruszenia poruszajacych sie ludzi. Nawet przy obiektywie ze swiatlem 2.8 i iso1600. Poza tym podczas imprez swiatlo na sali z reg strasznie zmienia swoja barwe i ciezko sie do niego dopasowac fotografujac bez lampy. Lampa blyska na tyle mocno ze udzaial innego swiatla staje sie niezauwazalny i mozna z powodzeniem stosowac jedna temp barwowa
    ds II 17-40 85 1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

2.8 i iso1600 to nadal czesto za malo do foty , ba 1.8 i iso1600 nie daje rady i brakuje swiatla , w 2 klubach robilem foto , chyba ze lokal ma sensowne oswietlenie , lampa potrzebna ale czesto zabija klimat jaki jest ( brak kolorywhc swiatel itp )
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teoysta Zobacz posta
    Moj 17-40 swietnie daje rade. Spokojnie na f4 mozna fotografowac, ale oczywiscie z lampa. Jesli chodzi o fotografownie bez lampy bedzie Ci bardzo ciezko.
    ja fotki z imprez robię 12-24 tokiny i bardzo rzadko dochodze do 16 mm wszystko !raczej! na szeroko szczególnie jak się wchodzi między ludzi - bo z boku lub góry to już nie foto z imprezy trzeba być miedzy ludźmi aby to jakoś wyglądało.

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    2.8 i iso1600 to nadal czesto za malo do foty , ba 1.8 i iso1600 nie daje rady i brakuje swiatla , w 2 klubach robilem foto , chyba ze lokal ma sensowne oswietlenie , lampa potrzebna ale czesto zabija klimat jaki jest ( brak kolorywhc swiatel itp )
    co do dziury to UWA ma 4 i nie płacze z tego powodu dopalam zdjęcia lampą i też jest dobrze bo robie przy czasach ok 1/30 do 1/5 wiec tlo mam swiatlo zastane - czyli kolorowo i barwnie z klimatem dyskoteki a ludzi którzy się bawią czy mi machają mam zatrzymanych i ładnie oświetlonych.

a co do ogniskowej jeszcze to jak najszerzej bierz czyli coś z UWA lub jak kolega któryś mowi bierz fiszaja manualnego i będzie tez dobrze.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów