Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 40D nagrywający filmy

Domyślnie 40D nagrywający filmy

Witam Was,
    Zaczne od tego, ze (polowicznie, bo polowicznie) przeszukalem CB czy przypadkiem nie wisi podobny temat. Nie znalazlem, wiec zakladam ten.

Dzis podczas bebnienia w mojej piwnicy naszla mnie taka oto mysl, ze fajnie byloby nagrac siebie jak tak sobie stukam. Kamery nie mam, kamerka internetowa raczej slaba. Za to moje 40D z Tokina 11-16 sprawdziloby sie swietnie, gdyby tylko mialo opcje nagrywania filmow...

Przyszedlem do kompa i wstukalem z glupoty w google "40D recording video" i o to co znalazlem:

Klik

W wielkim skrocie. Koles nagrywa film Canonem 40D bez zadnego podpietego kabla. HD to nie jest ale kurcze, chetnie bym sie sam pobawil.

Tutaj, a zwlaszcza tutaj linki do anglojezycznych forów gdzie bylo to oryginalnie wrzucone.

Niestety nigdzie nie moge doczytac jak to zrobic. Gdzies mi sie obilo o oczy, ze goscie wrzucaja jakis program na karte. Jest ktos moze w temacie? Chetnie sam bym cos nagral :-]

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

To jest tylko przechwytywanie obrazu LiveView przez oprogramowanie CHDK. Niestety to są tylko testy, nie opublikowali tego softu. Zresztą z tego co tam pisali bardziej by mi się podobał AF microadjustment
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Nie opublikowali czyli dla mnie, nie majacego pojecia o zadnym CHDK to niedostepne? Eh, a juz sie napalilem...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

CHDK to taki soft, który umożliwia na niektórych kompaktach zapis w RAW (i inne ciekawe opcje). Ostatnio zaczęli się bawić z EOSami i to są na razie wyniki testów, próbki możliwości. Zresztą nie wygląda na to, żeby coś z tym się ruszało bardziej.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów