A może jakieś sample byś wrzucił, bo tak to możemy tylko teoretyzować... :rolleyes:
A może jakieś sample byś wrzucił, bo tak to możemy tylko teoretyzować... :rolleyes:
EOS 10D + grip + RS-80N3
Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
moje fotki --->www.robson.deviantart.com
Zamieszczone przez Morpheusz1
Nie... po polsku Unsharp Mask nazywa sie "Wzmocnienie" chyba... w tej samej zakladce co "Wyostrz" .
Witam, czy to prawda że 10D ma problem ze zlapaniem ostrości w ciemniejszych miejscach np: pokój okolo godziny 20 oświetlony jedną żarówką i jak się to ma do EOS-a D30 starego modelu? Mam nadzieję że jest ktoś który używal i jednego i drugiego jeżeli tak to niech napisze jakieś male porównanie bylbym wdzięczny.
Pozdrawiam,
Krzysztof
wyobraz sobie pokoj pomalowany na bialo bez okien z jedna zarowka na srodku sufitu![]()
dosc nieprecyzyjny opis warunkow.
ogolnie, to jak chyba kazdy aparat 10D wymieka w bardzo ciemnych sceneriach. typu ostrzenie na skalach nad morzem jakies 1-1,5 przed switem. lub bardzo slabo oswietlone pomieszczenie
mala podpowiedz: w tej drugiej sytuacji pomaga klasyczna technika o nazwie blysk pomocniczy. lampa wspomaga nastawianie ostrosci stroboskopem.
wspomaganie ostrzenia w 10D jest robione wlasnie przez wbudowana lampe (lub zewnetrzny flesz).
ale mala lampka? o ktorej mowisz?
EDIT: az wyciagnalem aparat zeby sprawdzic. juz wiem o czym mowa. i nie wiem do czego to sluzy - wieze Dominikowi na slowo. tak czy siak, jakas lampa blyskowa musi byc do wspomagania aktywna - albo wbudowana wyciagnieta, albo wlaczony zewnetrzny flesz