Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 125

Wątek: Canon EOS 10D

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

A może jakieś sample byś wrzucił, bo tak to możemy tylko teoretyzować... :rolleyes:
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morpheusz1
    ...W Photoshopie CS PL mam funkcję "wyostrz i wyostrz bardziej" czy to jest to samo co
    Unsharp Mask ?

Nie... po polsku Unsharp Mask nazywa sie "Wzmocnienie" chyba... w tej samej zakladce co "Wyostrz" .

TENERE
    Guest

Domyślnie EOS 10D problem z ostrością

Witam, czy to prawda że 10D ma problem ze zlapaniem ostrości w ciemniejszych miejscach np: pokój okolo godziny 20 oświetlony jedną żarówką i jak się to ma do EOS-a D30 starego modelu? Mam nadzieję że jest ktoś który używal i jednego i drugiego jeżeli tak to niech napisze jakieś male porównanie bylbym wdzięczny.

Pozdrawiam,
    Krzysztof

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TENERE Zobacz posta
    np: pokój okolo godziny 20 oświetlony jedną żarówką
    Zalezy od pory roku, ilosci, wielkosci i umiejscowienia okien, otoczenia okien (drzewa, bloki czy pusta przestrzen), poziomu nad ziemia (zwiazane z otoczeniem), czyli ogolnie od ilosci swiatla zastanego wpadajacego. "Godzina 20" to po prostu kiepski przyklad :> .

Domyślnie

wyobraz sobie pokoj pomalowany na bialo bez okien z jedna zarowka na srodku sufitu

TENERE
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zalezy od pory roku, ilosci, wielkosci i umiejscowienia okien, otoczenia okien (drzewa, bloki czy pusta przestrzen), poziomu nad ziemia (zwiazane z otoczeniem), czyli ogolnie od ilosci swiatla zastanego wpadajacego. "Godzina 20" to po prostu kiepski przyklad :> .
    Masz rację to był kiepski przykład, to może przy około 2 Luxach

Pozdrawiam,
    Krzysztof

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

dosc nieprecyzyjny opis warunkow.

ogolnie, to jak chyba kazdy aparat 10D wymieka w bardzo ciemnych sceneriach. typu ostrzenie na skalach nad morzem jakies 1-1,5 przed switem. lub bardzo slabo oswietlone pomieszczenie

mala podpowiedz: w tej drugiej sytuacji pomaga klasyczna technika o nazwie blysk pomocniczy. lampa wspomaga nastawianie ostrosci stroboskopem.
    www albo tez flickr

TENERE
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dosc nieprecyzyjny opis warunkow.

ogolnie, to jak chyba kazdy aparat 10D wymieka w bardzo ciemnych sceneriach. typu ostrzenie na skalach nad morzem jakies 1-1,5 przed switem. lub bardzo slabo oswietlone pomieszczenie

mala podpowiedz: w tej drugiej sytuacji pomaga klasyczna technika o nazwie blysk pomocniczy. lampa wspomaga nastawianie ostrosci stroboskopem.
    No dziękuję, to moze pociągnę dalej pytanie czy wam też w 10D ta mała lampka mruga dopiero przy otwartej lampie błyskowej czy moze coś przeoczyłem jestem zielony zresztą to chyba widać po moich pytaniach ;-)

Pozdrawiam,
    Krzysztof

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TENERE Zobacz posta
    No dziękuję, to moze pociągnę dalej pytanie czy wam też w 10D ta mała lampka mruga dopiero przy otwartej lampie błyskowej czy moze coś przeoczyłem jestem zielony zresztą to chyba widać po moich pytaniach ;-)

Pozdrawiam,
    Krzysztof
    Ta mala lampka sluzy (teoretycznie) do redukcji czerwonych oczu i nadaje sie imo jedynie do wylaczenia jej w menu. Czlowiek wyglada jak jakas latarka a efektu nie ma

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wspomaganie ostrzenia w 10D jest robione wlasnie przez wbudowana lampe (lub zewnetrzny flesz).

ale mala lampka? o ktorej mowisz?

EDIT: az wyciagnalem aparat zeby sprawdzic. juz wiem o czym mowa. i nie wiem do czego to sluzy - wieze Dominikowi na slowo. tak czy siak, jakas lampa blyskowa musi byc do wspomagania aktywna - albo wbudowana wyciagnieta, albo wlaczony zewnetrzny flesz
    www albo tez flickr

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów