Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 125

Wątek: Canon EOS 10D

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A po co do 10D hack skoro CF masz odrazu dostępne w aparacie???
    Canon 10D

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Canon chwali się, że aż 98% parametrów a 10D jest niewysrubowanych.
    Jest szansa, że ktos u naszych wschodnich przyjaciół cos wymysli i upubliczni.
    Kto wie co siedzi w 10D?
    //mj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiblue
    W S1 po uruchomieniu aparatu dysk pstrykal kilka razy ( cos jak brak pozycjonowania - w 3.5" hdd ) ale za kazdym razem sie zalaczal normalnie.
    W 300D mam duze problemy. Na zimnym starcie ( po nocy np. ) musze sie nawyciagac baterii i nawkladac spowrotem bo konczy sie komunikatem o bledzie karty. Za ktoryms razem zaskoczy i dziala juz ok. NIe ma bad sectorow i w czytniku dziala normalnie.
    Moje pytanie brzmi. Czy Twoj MD tez "pstryka" kilka razy po wlaczeniu aparatu czy poprostu zalacza sie normalnie jak zwykla CF?
    Moj MD wlacza sie wraz z aparatem tylko szumiac cichutko (prawie nieslyszalnie, dookola musi byc bardzo cicho) i gotowy jest do pracy natychmiast.
    Porowujac z moimi poprzednimi problemami ale ze zwyklym, komputerowym dyskiem twardym radze ci tylko wymienic uszkodzony dysk. to ze nie ma bad sectorow nic nie znaczy - z takimi problemami moze ci siasc w kazdej sekundzie, np w trakcie robienia najwazniejszej fotki twojego zycia (Lepper nad przepascia trzymajacy sie lamiacej sie galezi ) - mi takHDD kiedys trzeszczal przy starcie kompa, olewalem az mi nagle nie siadl zabierajac ze soba 20GB danych... na szczescie same filmy i muzyka 8)

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tia. Idzie do reklamacji. Juz wiem zeby nie kupowac MD u jednego goscia na allegro. Wymienialem informacje z jego klientami i na kilkanascie przez niego sprzedanych szt. wszystkie tak sie zachwuja. Co prawda byl fabrycznie zafoliowany ale pewnie byla jakas odrzutowa partia z fabryki.
    A co do hdd w kompach Kilka razy w tygodniu slysze to w kompach klientow Pracuje w serwisie komputerowym. Natomias z MD nei mialem doswiadczenia i myslalem ze moze to normalnechoc wydawalo mi sie podejrzane stad to pytanie moje.
    Dzieki za odpowiedzi!
    pozdro
    dSLR + coś tam...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiblue
    Natomias z MD nei mialem doswiadczenia
    Wystarczylo nieco o MD poczytac - to po prostu miniaturowy HDD. Dziala tak samo jak zwykly HDD, miewa te same problemy, kaprysy, te same dzwieki i awarie.

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

... i jest bardzo zminiaturyzowany, przez co ma kupe niedogodnień.
    Ma głowicę która się normalnie rusza, wirujący talerz,który może byc przerysowany, pobiera relatywnie dużo prądu .....
    Tego nie mają karty CF, ale są droższe.
    Jak dla mnie MD powinny służyć jako tzw PENDRIVE a nie nośnik na foty do aparatu.

Ale czuję, że ta wypowiedź oburzy niektórych. :wink:
    //mj

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z tym pobieraniem pradu to nie tak do konca. Wcale tyle nie jedza go. No ale majac MD obchodze sie z nim jak z jajkiem ( choc moj juz jest uwalony ) i przez to maly dyskomforcik jest bo sie caly czas zastanawiam kiedy walnie z najwazniejszymi zdjeciami. Aczkolwiek kolejny zakup to tez bedzie raczej MD. Taki ze mnie masochista....

[ Dodano: 06-07-2004 ]
    Vitez. Pytanko jeszcze o MDriva. Jak sie zachowuje zima? Wszedzie maja podane temp pracy od 0st Celsjusza. Nie szkodzi im ponizej w mrozny dzien w plenerze?
    dSLR + coś tam...

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

co do ilosci zdjec - na 1gb wejdzie:
    - RAW+jpeg maly - ok. 130
    - JPEG - ok. 420
    Mi na ISO100 standardowo włazi jakieś 170 szt. RAW + small jpg i ok. 340-360 large jpg.

Co do MD to w rodzinie padło już chyba ze 4 czy 5 sztuk, więc wolę pozostać przy CF dżast en kejs.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

170 szt. RAW + small jpg i ok. 340-360 large jpg
    Mori chciałeś napisac chyba LUB zamast I
    //mj

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów