Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 125 z 125

Wątek: Canon EOS 10D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moja 10 - tka nie ma problemu z łapaniem ostrości. Jednak przyznam, że wspomaganie AF za pomocą serii błysków lampy nie jest moim zdaniem zbyt dobrym pomysłem. Gdyby 10D wyposażyć w wspomaganie zastosowane w mojej starej analogowej 5-tce byłoby idealnie.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Jak kogoś drażni błysk lampy wspomagającej AF to przecież może go wyłączyć w menu. Ja mam 420ex i 10D i mogę ustawić tak, że tylko takie czerwone światełko z lampy mi świeci (jak kiedyś w EOS 5 było). Błysku lampy nie ma, po naciśnięciu spustu lampa teżnie musi koniecznie błyskać (ta sama funkcja w menu).
    Sprawa załatwiona...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chiron Zobacz posta
    Jak kogoś drażni błysk lampy wspomagającej AF to przecież może go wyłączyć w menu. Ja mam 420ex i 10D
    Ale w watku nie ma ani slowem o zewn. lampie blyskowej a jest tylko o wspomaganiu AF przez wbudowana lampe.

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    (...) przez wbudowana lampe (lub zewnetrzny flesz) (...)

(...) jakas lampa blyskowa musi byc do wspomagania aktywna - albo wbudowana wyciagnieta, albo wlaczony zewnetrzny flesz (...)
    No to chyba oczywiste, że wewnętrzna nie ma takiej możliwości by emitować te czerwone "znaczki"
    Ale zewnętrzna niezwykle pomaga, choć przyznaję, że czasem jest niewygodna w użytkowaniu (np. na imprezie) tylko po to by korzystać ze wspomagania AF.

peace

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów