Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 125

Wątek: Canon EOS 10D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ta mała lampka to dziwna pozostałość po starszych modelach. Ongiś służyła do wspomagania AF. Najpierw robili świecące na czerwono (eos 5, 10 i inne) potem zamienili na normalną białą "latare" (eos 300, 3000n itd). W 10D, jak również w 300D, służy wyłącznie do redukcji czerwonych oczu czyli, jak napisał DoMiNiQuE, do niczego
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Problem polega na tym, że spawarka też nie lepsza. Masakrycznie mnie denerwuje jak na imprezach goście (głównie z kompaktów) tym migają .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Problem polega na tym, że spawarka też nie lepsza. Masakrycznie mnie denerwuje jak na imprezach goście (głównie z kompaktów) tym migają .
    ano dokladnie. taka podczerwona siatka jak w D70 jest fajna sprawa... mniej przeszkadza, robi swoje
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ano dokladnie. taka podczerwona siatka jak w D70 jest fajna sprawa... mniej przeszkadza, robi swoje
    Zgadza się. Zresztą w 50E takowa była i skrzynka piwa dla tego kto wie czemu canon z tego zrezygnował .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zgadza się. Zresztą w 50E takowa była i skrzynka piwa dla tego kto wie czemu canon z tego zrezygnował .
    pojawi sie w 3D i Canon bedzie bil piane o zaj... nowym ficzerze. tak jak ze spota w reklamach 5D zrobili ficzer profesjonalny (np. Minolta Dynax 4 za 200$ w chwili premiery ma ten ficzer )
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    pojawi sie w 3D i Canon bedzie bil piane o zaj... nowym ficzerze. tak jak ze spota w reklamach 5D zrobili ficzer profesjonalny (np. Minolta Dynax 4 za 200$ w chwili premiery ma ten ficzer )
    Masz świętą rację taki już ten Canon jest. W pewnych tematach sobie niezłe ja..a robią. To fakt ale jest jedno "ale" - minolta już nieboszczka od jakiegoś czasu, a canon wypuszcza nowe korpusy i szkła. Zapowiada sie tego w przyszłym roku całkiem sporo.
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moja 10 - tka nie ma problemu z łapaniem ostrości. Jednak przyznam, że wspomaganie AF za pomocą serii błysków lampy nie jest moim zdaniem zbyt dobrym pomysłem. Gdyby 10D wyposażyć w wspomaganie zastosowane w mojej starej analogowej 5-tce byłoby idealnie.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Jak kogoś drażni błysk lampy wspomagającej AF to przecież może go wyłączyć w menu. Ja mam 420ex i 10D i mogę ustawić tak, że tylko takie czerwone światełko z lampy mi świeci (jak kiedyś w EOS 5 było). Błysku lampy nie ma, po naciśnięciu spustu lampa teżnie musi koniecznie błyskać (ta sama funkcja w menu).
    Sprawa załatwiona...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chiron Zobacz posta
    Jak kogoś drażni błysk lampy wspomagającej AF to przecież może go wyłączyć w menu. Ja mam 420ex i 10D
    Ale w watku nie ma ani slowem o zewn. lampie blyskowej a jest tylko o wspomaganiu AF przez wbudowana lampe.

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    (...) przez wbudowana lampe (lub zewnetrzny flesz) (...)

(...) jakas lampa blyskowa musi byc do wspomagania aktywna - albo wbudowana wyciagnieta, albo wlaczony zewnetrzny flesz (...)
    No to chyba oczywiste, że wewnętrzna nie ma takiej możliwości by emitować te czerwone "znaczki"
    Ale zewnętrzna niezwykle pomaga, choć przyznaję, że czasem jest niewygodna w użytkowaniu (np. na imprezie) tylko po to by korzystać ze wspomagania AF.

peace

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów