Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: OC-E3 (kabel synchronizacyjny)

Mieszany widok

Domyślnie

Mam Canona 40D lampe 580EX i lampe 430 by uzyskać lepszą kontrolę nad światłem nie chce mieć lampy na aparacie tylko z boku na statywie (580EX) i nią sterować głównie manualnie i czasami w trybie Ettl. Dlatego kupiłem przewód synchronizacyjny, wszystkie ustawienia dotyczące mocy błysków mam zamiar nastawiać w 580 tce w trybie master a 430tki będą działały w trybie slave. Na dzień dzisiejszy po podłączeniu przewodu synch. tryb ettl właściwie to nie działa i również ogniskowa obiektywu nie pokrywa się z ogniskową palnika, dodatkowo podczas pracy bezprzewodowej 580 wypala a 430 nie choć po naciśnięciu PILOT lampy wypalają, dotyczy to trybu Ettl i manual. Więc wydaje mi się że przewód jest uszkodzony choć sprawdzałem go elektrycznie i jest wszystko ok.
    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 L II; Canon 70-200 2.8 L ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Bywalec

Domyślnie

masz oryginalny przewód czy zamiennik?
    bo jak stawiasz na statywie to pewnie ten 5 metrowy zamiennik

miałem trzy (takie krótkie) wszystkie po około dwóch tygodniach przestawały działać odsyłałem, dostawałem nowy i tylko płaciłem za przesyłki, w końcu chciałem zwrot kasy bo to było bez sensu

u mnie było tak że czasem w ogóle lampa nie wyzwalała, czasem nie działał ETTL a czasem było ok, czasami pomagało zdjęcia kabla i założenie jeszcze raz, czasami trzeba było nim rzucić o ściane, a czasami nic nie pomagało. Więc loteria

stwierdziłem że są święta i z tej okazji niedługo zamawiam oryginalny
    40D | 50e | T10-17/3,5-4,5 fish | T17-50/2,8 | C50/1,8 | C70-200/4 | Jupiter 135/3,5 | C580EXII | Vivitar 285hv | chińskie wyzwalacze

Uprawnienia umieszczania postów