Strona 35 z 46 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 451

Wątek: [300d] nowy hack

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ab_ab
    Dzięki bardzo! Za drugim razem zadziałało! Pierwszy raz aparat zawisł po włożeniu karty z softem i odpaleniu firware. Nawet wyłączyć się go nie dało. Musiałem wyciągać baterię... już się bałęm

Ale po ponownym włożeniu baterii i odpaleniu aparatu wszystko działało ale po "staremu". Ponownie włożyłem kartę z softem... ruszyło i po kilku minutach wszystko działa jak w D10!

No tak. Ciężko porównać działanie, bo co to jest D10?
    //mj

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki bardzo! Za drugim razem zadziałało! Pierwszy raz aparat zawisł po włożeniu karty z softem i odpaleniu firware. Nawet wyłączyć się go nie dało. Musiałem wyciągać baterię... już się bałęm
    Dlatego wlasnie za pierwszym razem wgrywalem orginalnego softa. Potem, jak juz wszystko przecwiczylem, zabralem sie za cracka - w sumie kosztowalo mnie to nieco wiecej czasu, za to ile mniej nerwow! Polecam taka metode wszystkim, ktorzy beda crackowac sprzet po raz pierwszy...
    EOS 500N, EOS 350D
    CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

ab_ab
    Guest

Domyślnie

No teraz tak będę robił... a mam jeszcze jedną prośbę :-) czy ma ktoś link do strony gdzie można ściągnąć instrukcję do Canona EOS D10 (może być angielska choć lepeij w ojczystym) albo może ktoś mógłby mi podesłać? Podaję mail: ab_ab@poczta.onet.pl

Z góry dziękuję!!

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

No teraz tak będę robił... a mam jeszcze jedną prośbę czy ma ktoś link do strony gdzie można ściągnąć instrukcję do Canona EOS D10 (może być angielska choć lepeij w ojczystym) albo może ktoś mógłby mi podesłać? Podaję mail: ab_ab@poczta.onet.pl

10D
    //mj

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No teraz tak będę robił... a mam jeszcze jedną prośbę :-) czy ma ktoś link do strony gdzie można ściągnąć instrukcję do Canona EOS D10 (może być angielska choć lepeij w ojczystym) albo może ktoś mógłby mi podesłać? Podaję mail: ab_ab@poczta.onet.pl
    Instrukcje angielska to najlepiej ze strony Canona.
    EOS 500N, EOS 350D
    CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Polska zajmuje 38MB. Trochę za dużo jak na maila
    //mj

Blink
    Guest

Domyślnie

Witam, mam pytanie w jaki sposob zmienic wartosc ekspozycji w 300D w trybie M, aparat ma w grany z hakowany soft. W innych trybach wartsc ekspozycji zmienia sie bezproblemowo, czyli przyciskam przycis ekspozycji i kreci kolkiem, a w trybie M wartosc jest na -2 i nie reaguje na przycisk i krecenie.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

korekta expozycjii w M nie ma sensu. gdy zmieniasz czas/przyslone to ptaszek biega od -2 do +2 porownujac to co ustawiles z pomiarem centralnie wazonym. hack nie ma nic do tego
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Blink
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzieki, czlowiek caly czas sie uczy.

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

reanimuję wątek.

po wgraniu hacka do 300d zauważyłem dwie rzeczy-

1 // zdjęcia z aparatu znacznie wooolllnniieeejjj się ściągają na kompa
    2 // kreseczka pokazująca korektę ekspozycji tudzież siły błysku lampy przeskakuje co 1 stopień, nie wyświetla się natomiast np. na 1/3.

poza tym- fajna rzecz. Nareszcie mam pod SETem zmianę wielkości zdjęcia no i oczywiście -/+ lampa.

pozdrawiam!

Strona 35 z 46 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów