Rozwine mysl santiblue... maluch z silnikiem Forda tez jest funkcjonalnie podobny do Forda, ale tylko podobnyZamieszczone przez wizja
(i tez trzeba sie nakombinowac by sie kupy trzymal i dzialal w miare).
Rozwine mysl santiblue... maluch z silnikiem Forda tez jest funkcjonalnie podobny do Forda, ale tylko podobnyZamieszczone przez wizja
(i tez trzeba sie nakombinowac by sie kupy trzymal i dzialal w miare).
no dobra.. a kiedy hack robiacy z 10d -> 20d? ;-)
Vitez - tyle, że to nietrafiony przykład.
to raczej jak z lekko podkreconą skodą octavią TDI i vw passatem TDI - różnica w osiągach niewielka ale jaka przepaść cenowaoczywiście każdy woli mieć paska, to zrozumiałe, ale nie każdy może wywalić tyle kasy na pułkę wyżej - dla niektórych liczy się stosunek (ekhm :wink: ) cena/jakość.
Poza tym kombinacje zazwyczaj cieszą, przynajmniej mnie. Miałbym 10D i też szukałbym jak coś z nim zakombinować- taki majster ze mnie trochę :wink:
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Na początek - jestem posiadaczem niestety tylko 300D (takie małe 5 pensjii robotnika - nie jadł nie pił za pół roku kupił). Uważam że nie macie racji z dyskryminacją 300D. Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem. Matryca jest taka - lub prawie taka sama (niezauważalne różnice). Jestem pewien że np Horovitz gdyby wystawił zdjęcia z 300D to wasze byłyby co najwyżej knotami (moje też). Jeżeli chodzi o samochody to jest już troszkę inna bajka. Uważam że np Satriani zrobi więcej na gitarze made in USSR - typu pudło niż np ja na super gibsonie les paul. To co porównujecie to jedynie - powtarzam - jedynie wygoda obsługi - ale jeśli mam wydać dwa koła więcej na czarny aparat z większym menu - to sorry - ale mam jeszcze poczucie rzeczywistości - wolę tę kasę przeznaczyć nawet na biedne dzieci. Pewnie chciałbym mieć 1Ds, ale nie jestem zawodowcem i nie zarabiam na zdjęciach i wydatek ponad 20 tys jest bez sensu. Czekajmy jeszcze ze 3 latka - wszystko się zmienie diametralnie w cenach - będziemy żałować, że wywalilismy taką grubą kasę za takie złomy jak 300D i 10D. Niestety fotki z 10D to też mydło jak z 300D - przykro mi - ten typ tak ma. A jesli istnieje możliwość podkręcenia możliwości sprzętu za darmosię to czemu nie??
no nareszcie ktos modrze odpisal...BRAVO!!!!
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
ja.. ja.. ja chce pokazac..
www.pbase.com/piotrczechowski
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=65
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=22643
http://www.altphotos.com/(43ekluixk0yeuzqlk2azeret)/Gallery.aspx?&a=MemberGallery&memberid=894
.. i nie wstydze sie przyznac, ze jestem onanista sprzetowym i sni mi sie po nocach 1Ds
a 300d nie dyskryminuje... uwazam go za dobry sprzet.. i az dzwin mnie np. bierze gdy wszyscy tak pieja nad D70... a jak dla mnie poza buforem nie ma niczego lepszego od 300D..
a 10D to inna bajka.. pomimo ze jakosc zdjec jest taka sama..
[ Dodano: Sro Sie 18, 2004 9:35 pm ]
aha.. i tak.. 83% tych zdjec zrobil bym tez 300d.. ale wole jednak 10'tke.. sorry ;-)
Wielu wlascicieli DSLR'ow (nie tylko 10D, mowie ogólnie) zapomina, ze aparat ma robić zdjęcia, skupiaja się na rozbudowie systemu. Wszelkie uwagi o gniotowatosci swoich produkcji zwalają na sprzęt: zobaczysz, jak sobie kupię 16-35 L to zadziwię swiat moimi zdjeciami, bo tym KIT-owcem to się nie da normalnie fotek robic! DlategoZamieszczone przez radekbo
wlasciciele 10D powinni byc bardziej wyrozumiali dla cieniarzy z 300D. Jesli takiemu lamerowi z plastikowa puszką w dłoniach uda sie zrobic w miarę poprawne zdjecie, to zrozumcie - ilez on sie musiał namęczyć, aby czyms tak podłym w ogole uzyskac jakis efekt... Cud niemalże. 8)
Pozdr - JaW
Moja galeria Fotojaw
Moje zdjęcia na plfoto
Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
wiesz, panuje taka mentalonosc, ze jak bede mial fajny aparat to bede robil fajne foty.. slysze takie opinie kilkanascie razy dziennie w sklepie.. i bardzo lubie sprowadzac takich ludzi na ziemie ;-)
To marny z Ciebie sprzedawcaZamieszczone przez Czacha
![]()
Pozdr - JaW
Moja galeria Fotojaw
Moje zdjęcia na plfoto
Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
jak marny?jak mu przytakne, ze z tym aparatem bedzie gosc robil super foty... to przyjdzie za dwa tyg. i powie ze chce kase spowrotem, bo nie sa swietne.. ;-)
lepiej przygotwac ich na najgorsze![]()