o masz ci los.. a juz myslalem ze to ja wymyslilem![]()
![]()
![]()
![]()
o masz ci los.. a juz myslalem ze to ja wymyslilem![]()
![]()
![]()
![]()
witam,
po wgraniu hacka wyswietla mi 1)AF SE 2)AF AI 3)AF 05 KTORY TRYB PRACY AUTOFOKUSA JEST KTORY..!??!(ZWLASZCZA ONE SHOT)
Pozdrawiam,Marcin
i czy w kilku zdaniach moze mi ktos praktycznie wyjasnic do czego poszczegolne tryby sie najlepiej nadaja..?
AF SE -> AF Servo (sledzenie ostrosci), zle dziala
AF AI -> inteligentny <do bani>
AF OS -> ONE SHOT
SE to do wszystkiego w ruchu, samochody, sport, biegajace dzieci.
OS, wszystko, gdy masz dosc czasu.
AI -> nic.
a co sadzicie o tym triku z wpinaniem do portu tej przejsciowki!AF SE -> AF Servo (sledzenie ostrosci), zle dziala
aby ai servo chodzilo normalnie?
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
nie probowalem, ale powinno dzialac. tylko, ze nie wiem jak przekonac AI do przejscia w SERVO. czasem machanie reka przed obiektywem nie pomaga... zamiast jacka mono moze byc i stereo, tylko trzeba zewrzec ktorestam bolce.
ehm, ze tak zapytam bom nie w temacie... JAKA przejciowka ? jaki port?
EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW
Wtykasz minijacka w port od wężyka i zwierasz w niej któreśtam bolce. Wtedy efekt jest taki, jakby przycisk był cały czas do połowy wcisniety. Wtedy jeśli aparat wejdzie w tryb SERVO to w nim pozostanie.
http://www.bahneman.com/liem/photos/...el-tricks.html
I nie wiem... gratulowac pomyslowosci czy wspolczuc uzytkownikom 300D ze musza tak kombinowac?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
to zależy jak bardzo martwi Cię fakt, że ktoś za o wiele mniejsze pieniądze może mieć aparat funkcjonalnie podobny do TwojegoZamieszczone przez Vitez
![]()
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Ale niestety tylko podobny.....
dSLR + coś tam...