z tego co wiem to tylko 1, ale nie testowalem. chyba ze masz lampe zewn z mozliwoscia zmiany.
Skoro ma dzialac tylko na jedna to dlaczego nie na 2?Szkoda.
Wiecie co hacka mam bo potrzebowalem korekcji lampy , ISO 3200 i 1/200 z lampa (to działa)
ale teraz jak dokladnie sie przygladam to nie dziala:
-Mirror Lockup (nic sie nie dzieje)
-ekspozycja +/- 0,5 nie ma zawsze jest co 0,3
-AF servo dziala ale nie mozna zrobic zdjecia
czy ja mam jakis starszy soft Wasi ?
ktos probowal tych funkcji ! a jak dzialaja ktos by podeslal pliczek z tym softem w najnowszej wersji
plizzzzz
Mirror lockup u mnie dziala bez najmniejszych problemow.. uzywam tez wezyka spustowego i jak tylko przelacze blokade podnoszenia lustra to reaguje prawidlowo..
Co do reszty do sie zgodze.. ai servo dziala ale nie daje zrobic foty
Niedzwiedz, mirror działa tylko przy trybie SINGLE, spradz czy nie masz CONTIN.
2. Ekspozycja jakoś dziwnie działa. W niektórych trybach jakby 1/2, ale EXIF pisze, że 1/3. Ale pojawiają się czasy jak dla 1/2.
3. servo nie działa.
u mnie działa znakomicie. Wazne jest pamiętać, by wyzwalanie migawki było ustawione na pojedyncze zdjęcia.Zamieszczone przez Niedzwiedz
gdzie sie aktywuje slow-sync?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW
Zamieszczone przez lec
Slow-sync dziala w trybie Av. Z wbudowana lampa tylko na 1 kurtyne.
hmm, i to jest jedna z tych rzeczyktora mnie denerwuje w 300D, ze cos tam dziala tylko w jakims trybie... co to jest za Manual skoro czegos nie mozna właczyc.
EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW
I dlatego dokladnie kupilem swego czasu 10D a nie 300D - zeby tak nie marudzic "to mnie denerwuje w moim sprzecie ze costam nie dziala jak bym chcial" . W 10D jak na razie nic mnie nie denerwuje, choc moglbym wydusic z siebie pare uwag w stylu "no przydaloby sie..." - co nie znaczy ze brak tych paru *******ek (np iso w wizjerze) mnie denerwuje :PZamieszczone przez lec