w zwykłym trybie AI AF aparat sam zgaduje czy obiekt się porusza czy nie i wybiera tryb SERVO lub ONE SHOT. Pare stron wcześniej w tym wątku było to omówione.
w zwykłym trybie AI AF aparat sam zgaduje czy obiekt się porusza czy nie i wybiera tryb SERVO lub ONE SHOT. Pare stron wcześniej w tym wątku było to omówione.
Ja bym po pierwsze zmienil na One Shot - wtedy znikaja problemy z nieostrymi zdjeciami jesli zdarza ci sie zlapac ostrosc a pozniej przekadrowywac - aparat w trybie AI AF lubi sobie wtedy wraz z przekadorwaniem zmienic i nastawiona ostrosc, w One Shot ostrosc raz nastawiona jest zablokowana do momentu puszczenia migawki i kolejnego jej przycisniecia (czyli wlasnie w czasie przekadrowywania z wcisnieta do polowy migawka).
A poza tym popatrz sobie po custom functions - moze ktoras ci sie spodoba![]()
Gdzie się ustawia siłę błysku? W jakim trybie aparat musi być ustawiony. Pogubiłem się już![]()
Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
www.tucki.pl
fajnienapewno się przyda, dzięki za szybką odpowiedź. A wiecie może gdzie mogę znaleźć opis tych dodatkowych funkcji? Może ktoś już to opisał.
Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
www.tucki.pl
Porzadne przeczytanie tego watku w ktorym piszesz to ok 2 godz lektury... ale dzieki temu bedziesz wszystko wiedzial o tym nowym haku, historie jego powstania i nowszych wersji a takze nie bedziesz musial zadawac na jego temat pytan 8)Zamieszczone przez mientki
Jak to jest z slow-sync uzywajac wbudowanej lampy blyskowej. Mowie o aparacie z wgranym rosyjskim softem. Oryginalny soft pozwala na slow-sync w trybie Av, a soft made by Wasia?
Pozdrawiam
Dzieki za odpowiedz
Synchronizacja dziala na 1 i 2 kurtyne, czy tylko na 1 ?