Strona 37 z 46 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 451

Wątek: [300d] nowy hack

Mirek.c
    Guest

Domyślnie

Po co kupować czytnik 1 in 1, skoro w tej samej cenie są np. 9 in 1. Ja taki mam i zgrałem już około 1000 fotek i nie widzę aby mi coś się schrzaniło. A pozatym mam aż 9 stacji dysków i wykorzystuję karty z innych cyfrówek i telefonu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O czytnikach 9in1 poczytajcie tutaj: http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...81&start=0 . Jest sporo glosow potwierdzajacych ze takie cos co jest do wszystkiego moze byc do d...
    Niektorym taki czytnik nie psuje zdjec, innym psuje... za to nie slyszalem o ani jednym przypadku by czytnik 1in1 psul zdjecia - wybor i ryzyko nalezy do was.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dodatkowo duza zaleta czytnikow 1in1 jest ich niewielki rozmiar ktory pozwala na noszenie go przy sobie i uzywanie wraz z karta z aparatu jako przenosnego dysku.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Mirek.c
    Guest

Domyślnie

Trochę sie przeraziłem z tym czytnikiem i jeszcze raz go sprawdziłem. Narazie działa bez zarzutu. Ale skoro tyle ludzi miało problem to może faktycznie tylko 1 in 1

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirek.c
    Ale skoro tyle ludzi miało problem to może faktycznie tylko 1 in 1
    Moze masz po prostu udany egzemplarz albo szczescie... nie kupuj od razu 1in1 tylko zachowaj srodki ostroznosci przy zgrywaniu zdjec w tymc zytniku: kopiuj, nie przenos, potem przejrzyj wszystkie, sprawdz czy ilosc sie zgadza i czy zadne nie jest uszkodzone. Jesli czytnik zawariuje to zawsze masz jeszcze zdjecia na karcie i mozesz sprobowac je zgrac jeszcze raz, np z aparatu a nie przez czytnik. Jesli caly komplet zdjec jest bez szwanku to mozesz bez obawy wyczyscic karte.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moze masz po prostu udany egzemplarz albo szczescie... nie kupuj od razu 1in1 tylko zachowaj srodki ostroznosci przy zgrywaniu zdjec w tymc zytniku: kopiuj, nie przenos, potem przejrzyj wszystkie, sprawdz czy ilosc sie zgadza i czy zadne nie jest uszkodzone. Jesli czytnik zawariuje to zawsze masz jeszcze zdjecia na karcie i mozesz sprobowac je zgrac jeszcze raz, np z aparatu a nie przez czytnik. Jesli caly komplet zdjec jest bez szwanku to mozesz bez obawy wyczyscic karte.
    Ale jesli kupuje sie sprzet, to trzeba miec do niego zaufanie i takie srodki bezpieczenstwa ew. zastosowac tylko raz. Bo gdyby to miala byc standardowa procedura, to zakup czytnika mija sie z celem, bo wtedy to juz przeciez zadna oszczednosc czasu.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

canonik
    Guest

Domyślnie

Czesc! Ja walsnie w sprawie tego calego wasiaware ...

Pare zeczy on faktycznie dodaje, jest git, ale tak na prawde najbardziej (mi) brakuje w 300D AI Servo ktorego i tak nie ma ...

Ale idac dalej ... czym rozni sie w tym aparacie One shoot od Ai focus? Bo mzoe faktycznie czyms sie rozni w 300D i chcialbym doweidziec sie czym, dotychczas robilem zdjecia EOS 50E i tam trub AI focus polegal na tym, ze jesli obiekt fotografowany sie nie ruszal, to aparat przelaczal sie w One Shoot, a jesli sie ruszal to przelaczal sie w AI servo ... tu ai servo nie dziala wiec wychodzi ze cale zamieszanie wokol (najciekawszej chyba) funkcji wasiaware jest jakies takie nie trafione.

Czy moglby mnie ktos naprostowac?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

chodzi o to, zeby aparat nie przelaczal sie w serwo, gdy ustawiam sobie ostrosc na cos i przekadrowuje. zdaza sie to mimo wszystko dosc czesto.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    Ale jesli kupuje sie sprzet, to trzeba miec do niego zaufanie i takie srodki bezpieczenstwa ew. zastosowac tylko raz. Bo gdyby to miala byc standardowa procedura, to zakup czytnika mija sie z celem, bo wtedy to juz przeciez zadna oszczednosc czasu.
    Taka procedura to zwykly srodek zapobiegawczy - by w razie czego miec jednak zdjecia jeszcze na karcie.
    Gdybys zupelnie negowal tego typu procedury i mial zaufanie do sprzetu to czy osobm skanujacym sobie negatywy doradzalbys palenie ich po zeskanowaniu? "bo macie zaufanie do sprzetu na ktorym trzymacie zdjecia/skanera itp" ?
    Przenoszenie zdjec, czy ich usuwanie z karty tuz po zgraniu bez sprawdzenia czy wszystkie sa OK to wlasnie takie spalenie negatywu po zeskanowaniu bez obejrzenia chociazby fotoindeksu - wg mnie bez sensu.
    To zaden problem nacisnac f5, czy 'kopiuj' zamiast f6 czy przenies - to zadna zmudna procedura, po prostu inna opcja kopiowania zdjec, a o niebo bezpiecnziejsza... nie wiem czemu tak negatywnie nazywasz to "procedura"
    Ja tak robie zawsze, nawet mimo tego ze mam czytnik 1in1 - po prostu 'wszystko sie moze zdarzyc' nawet z najdrozszym, najpewniejszym sprzetem (choc moj i tak do takich nie nalezy) i nie zaszkodzi jeszcze przez chwile potrzymac zdjecia na karcie - formatowanie jej w aparacie tez jej nie szkodzi a trwa pare sekund ledwie.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zobaczcie - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31454241 gość jest uparty.

Strona 37 z 46 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów