Strona 33 z 46 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 451

Wątek: [300d] nowy hack

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    jak marny? jak mu przytakne, ze z tym aparatem bedzie gosc robil super foty... to przyjdzie za dwa tyg. i powie ze chce kase spowrotem, bo nie sa swietne.. ;-)
    Wtedy pytasz: a jakim to obiektywem robione? CO??? KIT-em???? Panie, bez porzadnej eLki to szkoda w ogole wyciagac aparat z torby...
    A potem druga eLka, jakis konwerterek, lampa... itp W koncu kierujesz gościa na Canon Board, gdzie klient chwali się swoim sprzętem, jest ogólnie szanowany i podziwiany i wraszcie happy 8)
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hehehe.. niestety elek nie mamy w sklepie.. chyba ze przyniose swoje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Jesli takiemu lamerowi z plastikowa puszką w dłoniach uda sie zrobic w miarę poprawne zdjecie, to zrozumcie - ilez on sie musiał namęczyć, aby czyms tak podłym w ogole uzyskac jakis efekt... Cud niemalże. 8)
    Dokladnie o to mi chodzi 8) - ilez sie trzeba nameczyc tym 300D .
    Hej... to wlasciwie ci z 10D to jeszcze wieksi lamerzy - bo nie musza sie meczyc z roznymi ustawieniami ktore trzeba wymeczyc w 300D - wszystko im (nam? ) latwiej przychodzi.

[ Dodano: Czw Sie 19, 2004 1:11 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez radekbo
    Właściciele 10D - pokażcie swoje zdjęcia a nie chwalcie się sprzętem.
    A zajrzales do podforum Galerii i/lub probowales klikac na ikonke WWW pod postami uzytkownikow ktorzy chwala sie sprzetem (bo podejrzewam ze podpisy cie bola ) ?

Początki nałogu Awatar lec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ehh i kolejna nonsensowna dyskusja, czy warto 10D skoro 300D....i wyzej....

ja mam 300d, 3 obiektywy, filtry jakies inne duperele + torbe i caly swiat do fotografowania. I moja dewiza jest taka - jak juz bede umial wycisnac wszystko z 300D to bede myslal co dalej. Onanistow sprzetowych zupelnie rozumiem - latwo wpasc w nalog. Tylko ze ludzie Ci zapominaja po co kupili sobie aparat.

Czacha - znam Twoje prace (m.in z SIG'a), jestes IMO niezły lecz nie o to chodzi.... czy 1D zrobisz lepsze zdjecie niz 10D ? Uwazam ze nie. Talentu nie kupuje sie wraz z aparatem. Moze beda robione szybciej i latwiej ale imo nie beda lepsze artystycznie (a jesli juz to nie dlatego ze nastapil upgrade sprzetu).

Po co mi 10D, 20D itp skoro nie umiem jeszcze wycisnac tego co daje mi 300D ? Ostatnio technologia zmienia sie tak szybko, ze aby nie zostac w tyle zmienia sie sprzet zanim sie go jeszcze dobrze pozna.

pozdrawiam onanistow i majetnych I zeby nie bylo, ja sie nie znam , ja nie wiem ja tylko obserwuje i nasunela mi sie taka wlasnie refleksja - czy o cos konkretnego wogole chodzi w tym watku, czy jest o co sie spierac...

To nie jest dyskusja co kupic.... gdzie pytajacy nie wie co lepiej wybrac. Przeciez Wy Panowie doskonale wiecie co oferuje Wasz sprzet jak i jego starszy/nowszy model. Wszyscy wiecie czy warto 10D czy tez 300D.
    EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Następny hack, z 300D zrobi przedpremierową 20D.
    Rosjanie potrafią, trzeba im dac szansę to napewno coś wymyślą.

A my użytkownicy 10D zostaniemy ze swoimi od początku dobrymi aparatami.
    .... Chyba że rosjanie wymysla coś dla nas....?
    //mj

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

mi się wydaję, że o czymś się tu zapomina..

otóż (już pomijając celowość dyskusji) hack do 300D ODBLOKOWUJE funkcje, które tam zawsze były a NIE DODAJE ich. :wink:
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dokladnie o to mi chodzi 8) - ilez sie trzeba nameczyc tym 300D .
    Hej... to wlasciwie ci z 10D to jeszcze wieksi lamerzy - bo nie musza sie meczyc z roznymi ustawieniami ktore trzeba wymeczyc w 300D - wszystko im (nam? ) latwiej przychodzi.
    Ja jakos sie nie mecze. Moze Vitez gdybys popstrykal troche 300D to bys sie przyzwyczail.
    Podaj mi przyklad takiego ustawienia, ktore musze "wymeczac" w moim 300D a tobie z taka latwoscia przychodzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witaj LEC Po części się zgodzę (wielkopolska solidarność)

Śledzicie wątek z hackiem, wgrywacie nowe upgrade'y a ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC... Czy kupując 10D, czy w niedalekiej przyszłości 20D automatycznie podniesie się poziom techniczny / artystyczny Waszych zdjęć ? Nie sądzę.

Ja w zasadzie byłem o krok od zmiany korpusu na 10d, lecz sięgnąłem na szczęście w ostatniej chwili po rozum do glowy i zaoszczędziłem parę złociszy. Zainwestowalem troszkę w optykę tele, czyli w zakres, którego najczęściej używam i jetstem zadowolony, jakość zdjęć wyraźnie poprawiła się, czego z pewnością nie mógłbym powiedzieć kupując nowe body czy wgrywając nowy super-hiper crack.

Chwała oczywiście naszym wschodnim sąsiadom, którzy umożliwili nam dostęp do zablokowanych funkcji aparatu, nie ukrywam, że bardzo się przydają i z nich często korzystam. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze trybu Al Servo autofocusa oraz blysku flasha na drugą kurtynę, co często używałem pstrykając Canonem G5...

Od tej chwili nie wdaję się w polemiki hardware'owe, skompletowałem jako taki sprzęt i teraz nadeszła pora, by go poznać...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników 300 D i D 10
    O obiektywach wiem prawie wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]
    Podaj mi przyklad takiego ustawienia, ktore musze "wymeczac" w moim 300D a tobie z taka latwoscia przychodzi.
    1. AI Servo

2. Pomiar punktowy (obszarowy)

[ Dodano: Czw Sie 19, 2004 10:23 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC...
    Z FEC korzystam nagminnie

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]
    1. AI Servo

2. Pomiar punktowy (obszarowy)

[ Dodano: Czw Sie 19, 2004 10:23 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC...
    Z FEC korzystam nagminnie
    no widzisz a ja tam tez mam te funkcje, tylko zajmja mi w przypadku jedne ok 1/2sek dluze mowie o blokowaniu ekspozycji aby wymusic spota, fec mam w lampie nie uzywam w aparacie a ai servo z wpietym drucikiem chodzi nawet, nawet tylko aby wejsc w niego wystarczy zrobic szybki ruch aparatemdzila w 95%
    a wiec widzisz jaszcze kupie dobre farby modelarskie i juz mam o klase lepszy sprzet, a pozatym an ef-s naklejam czerwony pasek i mam L-ke :P
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Strona 33 z 46 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów