Strona 8 z 46 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 451

Wątek: [300d] nowy hack

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    muflon ----> Ładne te fotki masz. Ale najbardziej widać różnicę jak się przesiadłeś na 10D. Zdjęcia jak malina

[ Dodano: 15 Czerwiec 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez canfan
    Źle napisane - użytkownicy 300D męczą się nie żeby 'coś' wyciągnąć, ale żeby 'więcej' wyciągnąć nawet bez hacka 300tka mozna robic zdjecia, czego przykladem jest (jeszcze bez hacka):
    http://www.bytephoto.com/photopost/s...503&page=1

pozdrawiam
    No normalnie kopara mi opadła do ziemi To jeszcze zdjęcie, czy już grafika komputerowa ?
    zgadza się, kawał dobrej roboty

będę w tym kierunku w najbliższym czasie kombinowal, ale szczerze mówiąc zastanawia mnie, jak udało się uzyskać takie uwydatnienie planu przy ciemnym wnętrzu i jednym, jak widać dość intensywnym źródle światła
    300d teoretycznie chyba nie powinien dać rady tak wyważyć naświetlenia kadru,
    śmiem twierdzić, że poza może 1D każdy Canon miałby z tym problemy...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moje zdjecia masz na forum "Galerie" (http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?p=5107#5107) jak i na WWW w moim podpisie :P . W dlugi weekend zamiast siedziec i pisac *******y na roznych forach to lazilem i focilem.
    A ja pod wpływem tego wątku wrzuciłem sobie linka do moich zdjęć w sygnaturkę
    A po co w sygnaturke jak mozesz w profilu jako swoja strone WWW ustawic i kazdy domyslny jak bedzie chcial odwiedzic to kliknie na ikonke WWW pod twoimi postami?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    szczerze mówiąc zastanawia mnie, jak udało się uzyskać takie uwydatnienie planu przy ciemnym wnętrzu i jednym, jak widać dość intensywnym źródle światła
    Podejrzewam pomiar "punktowy" na twarz dziecka po prawej stronie zdjecia a reszta w rekach aparatu (fart? ).

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Tytus
    szczerze mówiąc zastanawia mnie, jak udało się uzyskać takie uwydatnienie planu przy ciemnym wnętrzu i jednym, jak widać dość intensywnym źródle światła
    Podejrzewam pomiar "punktowy" na twarz dziecka po prawej stronie zdjecia a reszta w rekach aparatu (fart? ).
    taaa, jak na canona to z dużą pewnością fart, ja koryguję całkiem sporo zdjęć pod względem naświetlenia, skurczybyk za często prześwietla

Coś już napisał

Domyślnie

to nie takie proste Zdjecie wykonane bylo na zewnatrz. Czekalem na swiatlo o zmierzchu o takiej intensywnosci zeby gralo z sila swiatla lampy (w lampie jest zarowka 100W). Wykorzystalem fakt ze zarowka ma ponizej 4000K a niebo o zmierzchu czesto ponad 10000K. Robie zdjecia w RAWie, wiec nie bylo problemu potem ustawic temp. barwowa posrodku - co uwypuklilo niebieskosc swiatla 'nocy' i pomaranczowosc lampy Czas naswietlania dobrany pomiarem centralnie-wazonym (w trybie M) z niedoswietleniem -1. Potem troche odszumiania i takie inne w szopie

[ Dodano: 15-06-2004 ]
    zobaczcie tez:
    http://onephoto.net/info.php3?id=53668

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A można wiedzieć jaki obiektyw miałeś podpięty przy tamtej focie ?
    Kubuś też fajny Jednak number one to poprzednie.

Coś już napisał

Domyślnie

wiem obiektyw - nic szczegolnego, choc rewelacyjny w swojej cenie - EF 50/1.8 II

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

gadacie o światłach, obiektywach.... ustawić pokrętła w aparacie nawet małpe mozna nauczyć
    siła tej fotki tkwi w dzieciach - niesamowite twarze!!! pies jak z bajki! świetne pozy - coś ty im pokazał???
    każdy może sie nauczyć ustawiać aparat, pomiar światła, poprawiania w PS - ale takiej kompozycji, wyczucia chwili ew ustawienia do takiego kadru - nie każdy.... nawet najlepszy canon z najlepszym hackiem nie pomoże...
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki wielkie! mysle ze wszystko po trochu gra role. Jasne ze najwazniejszy jest pomysl, ale tez trzeba go miec czym zrobic Mam jeszcze G2 i mialbym klopot z tym zdjeciem robiac go G2 - tu uzylem czulosci ISO1600. W g2 moglbym najwyzej 400 i przy dyskwalifikujacych szumach. Dalsza obrobka tez duzo zrobila - szczegolnie odpowiednia konwersja RAWa - podglad jpg wygladal na prawde bardzo malo ciekawie co im pokazalem? nie wiem, to zona pokazywala

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Poproszę uprzejmie o najnowszy crack na adres aerofan@poczta.fm .

Strona 8 z 46 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów