hej, na wstepie chcialem sie przywitac

"...Czy po wgraniu nowego oprogramowania istnieje możliwość robienia zdjęć patrząc tylko na wyświetlacz?.."
trzeba bylo sobie nie kupowac lustrzanki, zadowolic sie jakims soniakiem f828 np. nie jestem zbyt mocny w zasadzie dzialania lustrzanki ale wydaje mi sie ze obraz trafia na wyswietlacz dopiero po zrobieniu zdjecia wowczas gdy zostanie przetworzony, jezeli sie myle to przepraszam.

od jakis 2 miesiecy bawie sie 300d odrazu wgralem mu soft od wasia i nie wiem czemu niektorym z was nie dziala ale u mnie jest wszystko tak jak ma byc. lustro sie podnosi , mam iso3200 oznaczone jako "H" i nie mam zadnych problemow z wskaznikiem bateri.

z racji ze jestem nowy mam pytanka.
znacie jakies dobre strony z kursami fotografii online, nie chodzi mi tu o np kurs agfy bo to czego sie tam mozna dowiedziec jakos automatycznie czlowiek raczej wie. rozchodzi mi sie o jakies kursy ze zdjeciami i opisami zdjec tzn nastawy i warunki. nie mam zbyt duzo czasu aby samemu poeksperymentowac pozatym zawsze lepiej sie odniesc do lektury. chodzi mi glownie o techniki, jak uzyskac to czy tamto.

drugie pytanko.
co sadzinie o 20d bo mysle nad zmiana tylko zastanawiam sie czy 10 czy 20d.
gdzies mi sie obilo o oczy skaczac po jakims forum ze 8 megapixeli to juz za duzo ze matryce sobie nie radza, ze gorna granica jest 6.3. nie doczytalem do konca postu bo odsylali mnie do jakiegos lartykulu ktorego link nie dzialal.