Witaj LEC Po części się zgodzę (wielkopolska solidarność)

Śledzicie wątek z hackiem, wgrywacie nowe upgrade'y a ciekawe, ile razy skorzystaliście z chociażby Mirror lock up'a ,ISO 3200 czy FEC... Czy kupując 10D, czy w niedalekiej przyszłości 20D automatycznie podniesie się poziom techniczny / artystyczny Waszych zdjęć ? Nie sądzę.

Ja w zasadzie byłem o krok od zmiany korpusu na 10d, lecz sięgnąłem na szczęście w ostatniej chwili po rozum do glowy i zaoszczędziłem parę złociszy. Zainwestowalem troszkę w optykę tele, czyli w zakres, którego najczęściej używam i jetstem zadowolony, jakość zdjęć wyraźnie poprawiła się, czego z pewnością nie mógłbym powiedzieć kupując nowe body czy wgrywając nowy super-hiper crack.

Chwała oczywiście naszym wschodnim sąsiadom, którzy umożliwili nam dostęp do zablokowanych funkcji aparatu, nie ukrywam, że bardzo się przydają i z nich często korzystam. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze trybu Al Servo autofocusa oraz blysku flasha na drugą kurtynę, co często używałem pstrykając Canonem G5...

Od tej chwili nie wdaję się w polemiki hardware'owe, skompletowałem jako taki sprzęt i teraz nadeszła pora, by go poznać...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników 300 D i D 10