Strona 28 z 46 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 451

Wątek: [300d] nowy hack

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razara
    1: Zmiana jakości zapisywania obrazu
    Przyśpiesza nastawy jakości zapisywanego obrazu
    2: Zmiana parametrów przetwarzania obrazu
    Przyśpiesza nastawy parametrów przetwarzania obrazu
    "Umożliwia" a nie "przyśpiesza"
    A dokladniej "umozliwia zmiane/y" .

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez razara
    1: Zmiana jakości zapisywania obrazu
    Przyśpiesza nastawy jakości zapisywanego obrazu
    2: Zmiana parametrów przetwarzania obrazu
    Przyśpiesza nastawy parametrów przetwarzania obrazu
    "Umożliwia" a nie "przyśpiesza"
    A dokladniej "umozliwia zmiane/y" .
    no ale z jednej strony to takze przyspiesza , bo nie trzeba juz wchodzic do MENU aby zmienic ta opcje :wink: . osobiscie uzywam przycisc SET wlasnie w tym celu.

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

Czy może ktoś odpowiedzieć mi na pytanie o synchronizację błysku. Czy to działa z EX420 czy będę musiał kupić550? Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czarek
    Czy może ktoś odpowiedzieć mi na pytanie o synchronizację błysku. Czy to działa z EX420 czy będę musiał kupić550? Pozdrawiam.
    synchro na 2gą lamelkę ciągle nie działa

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

I to chciałem wiedzieć. Chyba jednak eX550. Dzięki. A może ktoś ma inne zdanie na ten temat.

Domyślnie

Muflon 18 lipca napisal:

- Ślub/wesele? Nie próbowałem (i nie zamierzam) ale bez 2GB bym nawet nie startował.
    A po co te 2 gigabajty? Robiac w najwiekszym jpg'u bedziesz mial jakies 600 zdjec, a prawde powiedziawszy mozna spokojnie robic w nizszym jpgu a wtedy to juz sporo wiecej bedzie fotek. Standardowy slub to wedlug mnie jakies 50 zdjec z kosciola, z 30 jak ludzie daja prezenty, sesja na jakies kolejne 40 zdjec i pozniej wesele 50 zdjec. Wychodzi 170 zdjec czyli 6 filmow. Nie widze potrzeby na wiecej, bo ciezko potem przez to przebrnac. Tyle fotek zmiesci sie na karte 512 mega.

pozdrawiam

[/quote]

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    - Ślub/wesele? Nie próbowałem (i nie zamierzam) ale bez 2GB bym nawet nie startował.
    A po co te 2 gigabajty? Robiac w najwiekszym jpg'u bedziesz mial jakies 600 zdjec, a prawde powiedziawszy mozna spokojnie robic w nizszym jpgu a wtedy to juz sporo wiecej bedzie fotek. Standardowy slub to wedlug mnie jakies 50 zdjec z kosciola, z 30 jak ludzie daja prezenty, sesja na jakies kolejne 40 zdjec i pozniej wesele 50 zdjec. Wychodzi 170 zdjec czyli 6 filmow. Nie widze potrzeby na wiecej, bo ciezko potem przez to przebrnac. Tyle fotek zmiesci sie na karte 512 mega.
    Po pierwsze primo: nie jestem wielkim zwolennikiem stosowania RAW gdzie popadnie.. ale ślub/wesele to IMHO jedna z takich okazji. To tak jak w sprawach wojskowych/kosmicznych - tu nie może nie wyjść

Po drugie primo: żeby zrobić ładny album 70-100 zdjęć do oddania młodym, pewnie trzeb zrobić tak ze dwa razy więcej, żeby mieć z czego wybierać (zresztą w sumie to napisałeś).

Po trzecie primo: wszystko to i tak mówią z pozycji "ślubnego teoretyka" i czytelnika wszelkiego rodzaju FAQ-óq, bo póki co nie odwazyłbym się pójść na ślub jako główny fotograf

Domyślnie

nie jestem wielkim zwolennikiem stosowania RAW gdzie popadnie.. ale ślub/wesele to IMHO jedna z takich okazji. To tak jak w sprawach wojskowych/kosmicznych - tu nie może nie wyjść
    Jesli dobrze ustawisz parametry ekspozycji to dlaczego mialo by nie wyjsc? Albo sie umie robic zdjecia albo nie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    nie jestem wielkim zwolennikiem stosowania RAW gdzie popadnie.. ale ślub/wesele to IMHO jedna z takich okazji. To tak jak w sprawach wojskowych/kosmicznych - tu nie może nie wyjść
    Jesli dobrze ustawisz parametry ekspozycji to dlaczego mialo by nie wyjsc? Albo sie umie robic zdjecia albo nie.
    Dodałbym dwie możliwości:
    - nie jest się pewnym swoich umiejętności technicznych (po Twojemu: "nie umie się robić zdjęć"), używając RAW zwiększa się szansę że zdjęcia będą dobre
    - "umie się robić zdjęcia", ale na wszelki wypadek daje się sobie margines bezpieczeństwa

Ale ta dyskusja już chyba była w innym wątku

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmm... ja chodzę na wesela jako główny fotograf , robię zdjęcia w JPEG-u i mam tylko dwie karty 128MB i 256MB i jakos mi nigdy nie zabrakło miejsca ani się nie udało
    Więc nie rozumiem po co robić w RAW?????
    Canon 10D

Strona 28 z 46 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów