Kasia: fajne. czym fotografujesz?Zamieszczone przez roger
Kasia: fajne. czym fotografujesz?Zamieszczone przez roger
gra i buczy bebop
Jak to czym? Canon 20D :-DZamieszczone przez bebop
Potwierdzam, zdjęcia fajne, a niektóre dużo więcej niż tylko fajne!
Dziękuje za przychylne komentarze. Miałam troche stracha, jak sie wczesniej naczytałam innych recenzji. Zdaje sobie sprawe, ze mnóstwo moich zdjęć jest niedoskonałych technicznie, ale nieustannie pracuje nad tym
Fotografuje eosem 5000 (ef 28-105 3,5-4,5 IIusm), czasem practicą bcs (50 1,8) i startem, a od ok 2 miesięcy 20d (ten sam ef'owski obiektyw, niestety przelicznik ogniskowej pozbawił go mojego ukochanego szerokiego kąta).
Zajrzałam do Waszych galerii, podobają mi się, ale czemu tak mało zdjęć? Pstrykajcie więcej!!!
Pozdrawiam serdecznie,
kj
zobacz sobie pole FILENAME w galerii Marcina, a zobaczysz, że to wybór 10 ze 100. to się nazywa selekcja i ma na celu zaprezentowanie się z jak najlepszej strony, uczenie się na własnych błędach (z czasem można wybrać wśród różnych kadrów tego samego tematu, na początku drogi trzeba wybierać te dobre technicznie) i przeciwdziałanie znudzeniu odbiorcy (do 10 zdjęcia można się skupić na galerii, potem się już leeeci).Zamieszczone przez roger
jest taki dowcip "professionals have only bigger trashcans", coś w tym jest![]()
...no tak, zapomniałam. chyle czoła zatemZamieszczone przez asq
![]()
no, dodajmy do tego fakt, że zdjęcie na www może wyglądać fajnie, ale test odbitkowy 20x30 je miażdży.Zamieszczone przez asq
to jest chyba też jakiś test - próba pokory wobec tego co robisz i często mylnego (szczególnie na początku) wrażenia i przeświadczenia o jakości swojego fotografowania. całe życie się*człowiek będzie tego uczył.Zamieszczone przez asq
gra i buczy bebop
fotografowalem z za taśmy.Zamieszczone przez bebop
dobre Twoje foto. szczególnie zabawny Brian
pozdr
Paweł
dzięki. ja też*zza taśmy. nie wiem czy to prawda że fotopass na ten festiwal jest płatny... a Brian - to chyba taka jazzowa wersja Angusa z AC/DC ;-) jeżeli chodzi o mimikę etc.Zamieszczone przez Pawel
gra i buczy bebop
>asq, bebop
Przykro mi, że myślicie, że jestem bezkrytyczna wobec swoich prac, jest wrecz przeciwnie. Robie zdjęcia 8 lat i, wierzcie mi, wiem co to pokora. Dopiero po tych kilku latach stwierdziłam, ze mam coś co sie nadaje do pokazania (chociaż nie każdy musi się z tym zgadzać), może to gdzieś opublikuje i posłucham cennych opinii kogoś, kto umie więcej.
Wasze przeświadczenie o moim samozachwycie jest (mam nadzieje) wynikiem nieporozumienia. Strony użytkowników tego forum to poważne, profesjonalne portfolia, które rzeczywiśćie powinny stanowić esencje twórczości.
Pisząc:"dlaczego tak mało?" i "pstrykajcie więcej!" chciałam przekazać, ze Wasze zdjęcia mi się podobają na tyle, ze chętnie obejrzałabym ich więcej, to wszystko.
Moja strona jest trochę czymś innym, traktuje ją bardziej jak dziennik-wrzucam więcej zdjęć, co nie znaczy, że nie przeprowadzam selekcji. Mam nadzieję, ze od czasu do czasu rzucicie fachowym okiem na to co robię.
Pozdrawiam,
kj
ale ja nic takiego nie miałem na myśli, a już napewno nie pod Twoim adresem! tak tylko podzieliłem się refleksją - dla wielu osób krytyczność wobec własnych prac jest bolączką. i nie dotyczy to tylko zdjęć... :-(Zamieszczone przez roger
no. i to mocnego nieporozumienia :-)Zamieszczone przez roger
będzie więcej, część zdjęć musi dojrzeć (albo autorów, albo szkiełek) :-)Zamieszczone przez roger
nie no jasne - blog to blog, inna forma. ale ja naprawdę nie krytykowałem :-(Zamieszczone przez roger
![]()
gra i buczy bebop