Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Sztuka Ulicy + Warsaw Summer Jazz

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roger
    Witam! SU nie mam za dużo:
    teatr emocji i wyobraźni "motyl"(niedz,rynek nowego miasta),
    Bile Divadloi "z tego obrazu już nigdy nie wyjdę" (pon, rynek nowego miasta)
    teatr bretoncaffe "slam"(pon, krzywe kolo).
    bretoncaffe byli niesamowici - oni po prostu tańczyli po ścianach
    pzdr,
    kj
    http://chwilamoment.blogspot.com/ link----->chwila moment 4
    Kasia: fajne. czym fotografujesz?
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    Kasia: fajne. czym fotografujesz?
    Jak to czym? Canon 20D :-D
    Potwierdzam, zdjęcia fajne, a niektóre dużo więcej niż tylko fajne!

roger
    Guest

Domyślnie

Dziękuje za przychylne komentarze. Miałam troche stracha, jak sie wczesniej naczytałam innych recenzji. Zdaje sobie sprawe, ze mnóstwo moich zdjęć jest niedoskonałych technicznie, ale nieustannie pracuje nad tym
    Fotografuje eosem 5000 (ef 28-105 3,5-4,5 IIusm), czasem practicą bcs (50 1,8) i startem, a od ok 2 miesięcy 20d (ten sam ef'owski obiektyw, niestety przelicznik ogniskowej pozbawił go mojego ukochanego szerokiego kąta).
    Zajrzałam do Waszych galerii, podobają mi się, ale czemu tak mało zdjęć? Pstrykajcie więcej!!!
    Pozdrawiam serdecznie,
    kj

Coś już napisał Awatar asq

Domyślnie

Zajrzałam do Waszych galerii, podobają mi się, ale czemu tak mało zdjęć? Pstrykajcie więcej!!!
    zobacz sobie pole FILENAME w galerii Marcina, a zobaczysz, że to wybór 10 ze 100. to się nazywa selekcja i ma na celu zaprezentowanie się z jak najlepszej strony, uczenie się na własnych błędach (z czasem można wybrać wśród różnych kadrów tego samego tematu, na początku drogi trzeba wybierać te dobre technicznie) i przeciwdziałanie znudzeniu odbiorcy (do 10 zdjęcia można się skupić na galerii, potem się już leeeci).

jest taki dowcip "professionals have only bigger trashcans", coś w tym jest

roger
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asq
    zobacz sobie pole FILENAME w galerii Marcina, a zobaczysz, że to wybór 10 ze 100. to się nazywa selekcja i ma na celu zaprezentowanie się z jak najlepszej strony, uczenie się na własnych błędach (z czasem można wybrać wśród różnych kadrów tego samego tematu, na początku drogi trzeba wybierać te dobre technicznie) i przeciwdziałanie znudzeniu odbiorcy (do 10 zdjęcia można się skupić na galerii, potem się już leeeci).

...no tak, zapomniałam. chyle czoła zatem

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

no, dodajmy do tego fakt, że zdjęcie na www może wyglądać fajnie, ale test odbitkowy 20x30 je miażdży.

to jest chyba też jakiś test - próba pokory wobec tego co robisz i często mylnego (szczególnie na początku) wrażenia i przeświadczenia o jakości swojego fotografowania. całe życie się*człowiek będzie tego uczył.
    gra i buczy bebop

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    miałeś pass czy zza taśmy tele?
    [/URL]
    fotografowalem z za taśmy.
    dobre Twoje foto. szczególnie zabawny Brian

pozdr
    Paweł

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel
    fotografowalem z za taśmy.
    dobre Twoje foto. szczególnie zabawny Brian

pozdr
    Paweł
    dzięki. ja też*zza taśmy. nie wiem czy to prawda że fotopass na ten festiwal jest płatny... a Brian - to chyba taka jazzowa wersja Angusa z AC/DC ;-) jeżeli chodzi o mimikę etc.
    gra i buczy bebop

roger
    Guest

Domyślnie

>asq, bebop
    Przykro mi, że myślicie, że jestem bezkrytyczna wobec swoich prac, jest wrecz przeciwnie. Robie zdjęcia 8 lat i, wierzcie mi, wiem co to pokora. Dopiero po tych kilku latach stwierdziłam, ze mam coś co sie nadaje do pokazania (chociaż nie każdy musi się z tym zgadzać), może to gdzieś opublikuje i posłucham cennych opinii kogoś, kto umie więcej.
    Wasze przeświadczenie o moim samozachwycie jest (mam nadzieje) wynikiem nieporozumienia. Strony użytkowników tego forum to poważne, profesjonalne portfolia, które rzeczywiśćie powinny stanowić esencje twórczości.
    Pisząc:"dlaczego tak mało?" i "pstrykajcie więcej!" chciałam przekazać, ze Wasze zdjęcia mi się podobają na tyle, ze chętnie obejrzałabym ich więcej, to wszystko.
    Moja strona jest trochę czymś innym, traktuje ją bardziej jak dziennik-wrzucam więcej zdjęć, co nie znaczy, że nie przeprowadzam selekcji. Mam nadzieję, ze od czasu do czasu rzucicie fachowym okiem na to co robię.
    Pozdrawiam,
    kj

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

>asq, bebop
    Przykro mi, że myślicie, że jestem bezkrytyczna wobec swoich prac, jest wrecz przeciwnie.
    ale ja nic takiego nie miałem na myśli, a już napewno nie pod Twoim adresem! tak tylko podzieliłem się refleksją - dla wielu osób krytyczność wobec własnych prac jest bolączką. i nie dotyczy to tylko zdjęć... :-(

Robie zdjęcia 8 lat i, wierzcie mi, wiem co to pokora. Dopiero po tych kilku latach stwierdziłam, ze mam coś co sie nadaje do pokazania (chociaż nie każdy musi się z tym zgadzać), może to gdzieś opublikuje i posłucham cennych opinii kogoś, kto umie więcej.
    Wasze przeświadczenie o moim samozachwycie jest (mam nadzieje) wynikiem nieporozumienia.
    no. i to mocnego nieporozumienia :-)

Strony użytkowników tego forum to poważne, profesjonalne portfolia, które rzeczywiśćie powinny stanowić esencje twórczości.
    Pisząc:"dlaczego tak mało?" i "pstrykajcie więcej!" chciałam przekazać, ze Wasze zdjęcia mi się podobają na tyle, ze chętnie obejrzałabym ich więcej, to wszystko.
    będzie więcej, część zdjęć musi dojrzeć (albo autorów, albo szkiełek) :-)

Moja strona jest trochę czymś innym, traktuje ją bardziej jak dziennik-wrzucam więcej zdjęć, co nie znaczy, że nie przeprowadzam selekcji. Mam nadzieję, ze od czasu do czasu rzucicie fachowym okiem na to co robię.
    nie no jasne - blog to blog, inna forma. ale ja naprawdę nie krytykowałem :-(
    gra i buczy bebop

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów