Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jaki obiektyw do 350D - zdjęcia zegarków

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    Jak zależy Ci na tanim sprzęcie to może 50mm f1,8 Wydatek nieco ponad 300zł a ostrość zjęć jak i kolory na bardzo wysokim poziomie, AF czasami szwankuje nie jest szybki ale to chyba nie jest Ci potrzebne
    Ostrzy od 45cm to może być dla Ciebie ważne.

Racja - jak na niedrogi sprzęt, to jest to najlepsza propozycja. Chociaż ja na Twoim miejscu (skoro będziesz zarabiać na zdjęciach) zainwestowałbym w takie szkiełko: Canon 50 mm f/2.5 EF Macro. Kupując najtaniej po pewnym czasie będziesz żałował, że nie kupiłeś czegoś droższego tzn lepszego. Pozdrawiam.

Cytat Zamieszczone przez Woonski Zobacz posta
    Witam,

Przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie... i znalazłem, jednak post był z 2006 roku, a od tego czasu wiele w sprzęcie się zmieniło, ale do rzeczy.

Czy możecie polecić jakiś obiektyw do "mojego body"? Głównie chodzi o sprzęt nie drogi, bo będę go wykorzystywał do robienia zdjęć zegarków na aukcje. Póki co robie na przemian EOSem i PowerShotem A610. Obiektyw chcę wymienić, bo kitowy, nie ostrzy za dobrze, kolory też dają wiele do życzenia i przez to zdjęcia nie prezentują się okazale. Dłużej obrabiam zdjęcia w Photoshopie niż poświęcam czasu na zrobienie fot tego zegarka. Zakupiłem już namiot bezcieniowy z żarówkam 5500K i jako tako żarówki ten namiocik oświetlają. Co prawdą odbicia obiektywu na zegarkach i nienaturalne kolory czarnych tarcz to (jak zauważyłem na forum) normalka więc trzeba nieźle kombiinować

Się rozpisałem... :P

Pozdrawiam
    Poczytaj tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=41541 Powinno Ciebie zainteresować.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 17-12-2008 o 13:18 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów