Sprawdziłem, niestety 450D nie ma wbudowanego gniazda synchro. Ale chyba są kostki z takim złączem. Nie wiem jednak, jak się one sprawują![]()
Sprawdziłem, niestety 450D nie ma wbudowanego gniazda synchro. Ale chyba są kostki z takim złączem. Nie wiem jednak, jak się one sprawują![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
no właśnie kabel synchro był w zestawie ale miejsca w body gdzie można by go wpiąć - brak...no cóż zostaje poszukać mi tej kostki lub taniego radiowego chińczyka
![]()
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
tak samo jak kabel PC, mogą ewentualnie występować problemy z polaryzacją, w takim przypadku należy zamienić żyły w przewodzie i po sprawieAle chyba są kostki z takim złączem. Nie wiem jednak, jak się one sprawują
można to kupić np. w funsports
pozdrawiam
Tomek
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Kupiłbym kostkę będzie najtaniej i na pewno zadziała, a co do przycisków to o co pytasz bo tego Quantuuma bezproblemowo w 10 min można się nauczyć...
Nie kupuj tego. Do prawidłowego działania lampa (jej fotocela) i nadajnik muszą się widzieć, a to nie jest wygodne i zawsze możliwe. Poza tym fotocelę łatwo "oślepić" (np. światłem słonecznym) i wtedy całość nie zadziała.
Mam radiowe "chińczyki" kupione w funsporcie i nie narzekam (przy czym do każdej lampy mam odbiornik i z fotocel nie korzystam). Może mam szczęście, ale nie wiem dlaczego na tę chińszczyznę ludzie narzekają.
Najtańsza opcja to kostka z gniazdem synchro i kabelki.
Zarabianie na fotografii to niestety najczęściej przyjemność wynikająca z zarabiania, a nie z fotografii.
i najskuteczniejsza bo w 99% przypadków zadziała ];p
40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...