Pokaż wyniki od 1 do 10 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Mieszany widok

Emi
    Guest

Domyślnie

co ty chcesz od tych zmiennikow, rozumiem ze to fatalne doswiadczenia z tandemu canon+tamron+sigma - to sie nie dziwie, wada zamiennikow jest taka ze serwis w pl jest denny, ale canon ma nie lepszy
    Właściwie,to nie, chcę nic :-D nie rozumiemy się w tej kwestii i widzę że się nie zrozumiemy.Co do serwisu nie wiem jaki jest ponieważ,nie miałam jeszcze okazji korzystać.Ty wolisz cieszyć się D90 i zamiennikami ja wolę "słabszą" puszkę i lepsze szkła.
    co z ta waga? skoro ci tak wadzi to zakup canona 55-250 i po sprawie, obraz imho duzo gorszy od 4l nie jest
    A,po co kupować motor? przecież można kupić rower osoba z doskonałą kondycją dużo wolniej nie pojedzie
    No,dobra trochę z tym porównaniem przesadziłam,ale czy ty aby nie przesadzasz? porównując 70-200 do 55-250

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emi Zobacz posta
    No,dobra trochę z tym porównaniem przesadziłam,ale czy ty aby nie przesadzasz? porównując 70-200 do 55-250
    http://www.optyczne.pl/110.4-Test_ob...87_obrazu.html

http://www.optyczne.pl/34.4-Test_obi...87_obrazu.html

Emi
    Guest

Domyślnie

Linki utwierdziły mnie w słusznym wyborze systemu dla mnie.:cool:
    Ryzykując wywołanie kolejnej wojny systemowej pokuszę się nawet o stwierdzenie, że Canon 55-250 IS jest lepszą propozycją dla amatorów niż konkurencyjny Nikkor 55-200 VR. Po prostu w wielu kategoriach wypada podobnie, w kilku lepiej, a oferuje zauważalnie lepszy zakres ogniskowych.(tekst ptyczne.pl)
    :-D

Początki nałogu

Domyślnie

ale czy ty aby nie przesadzasz? porównując 70-200 do 55-250
    imho nie i to po fotkach jakie z tego kita pokazywali userzy na grupie, gdybym mial cropa to bym sie w Lke nie bawil bez potrzeby a IS fajna sprawa

robienie filmow owszem ma wiele obostrzen - ale poprostu fajnie miec niz nie miwec, wszak zazwyczaj kreci sie kilka sekund na pamietake a nie film do kinowej produkcji, fajna funkcja a canon w 50d zasnol

szkło jest najważniejsze nie body.
    nigdy nie konczaca sie opowiesc imho obie sprawy sa wazne dobrze przemyslane body bardzo przeklada sie na prace calosci tak samo jak szklo

zakup gripa oczywiscie pomaga serii xxxd ba powiem ze trzyma sie to lepiej niz xxd

Emi
    Guest

Domyślnie

robienie filmow owszem ma wiele obostrzen - ale poprostu fajnie miec niz nie miwec
    Lepiej mieć możliwość kupienia 70-200 F.4L Jak jej nie mieć wogóle.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canonowi pozostały 2 rzeczy: a) kolorowa sraczka w obrazie,
    Szkło tak ciemne a przy tym ciężkie i przy wspomnianej kolorowej sraczce z matrycy to porażka
    Chyba cię trochę poniosło...
    Szkła jakie dziś oferuje Nikon to jest po prostu komfort i jakość, której w innych systemach po prostu nie ma
    zapomniałeś tylko o jednej istotnej kwestii,a mianowicie ceny tych "super" szkieł
    Canon daje niwiele więcej niż paint z windy
    wystarczy oglądnąć efekty = zdjęcia
    Efekty czego obróbki komputerowej?
    spece Canona wciąż śnią marząc po nocach
    Ten wątek dotyczy ,amatorskiego segmentu,lustrzanek.A w tym segmencie prawda jest taka że ja dla siebie nie widzę szkieł w rozsądnej cenie.
    70-200/4 należy zostawić wnukom dla opowiadania "dawno, dawno, dawno temu ..." Szkło tak ciemne a przy tym ciężkie i przy wspomnianej kolorowej sraczce z matrycy to porażka !!
    Pokaż mi w tej cenie i zakresie ,cudowne szkło nikona i najlepiej jasniejsze skoro twierdzisz ze F.4 jest złe. :-D
    Ostatnio edytowane przez Emi ; 27-12-2008 o 21:42 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie postaram się ..

postaram się ... Weźmy na ten przykład zwykłe szkiełka "kitowe" - podstawowe 50/1,8. Plastiwość Canona sięgnęła nawet bagnetu, jakość wykonania widoczna po krótkim użytkowaniu = bujające się pseudo soczewki, tak se latają jak im grawitacja każe ... Co do szkiełka 70-200/4 - moim zdaniem jego waga (komfort pracy) + światło + różowo-pomarańczowe miliardy plam z matrycy Canonów = znak firmowy tej firmy (nie do podrobienia !). Oczywiście są sytuacje gdzie dlej można się delektować tzw. "plastyką" ale w wielu sytuacjach ewentualna plastyka + wymuszone światłem szkiełka stado szumu, to już nie wyraz artystyczny, prawda ? Czy nikon ma alternatywę - OCZYWIŚCIE. A o prawdziwości moich słów niech zaświadczy paniczny już wręcz odwrót od sprzętu Canona do konkurencji - vide dział "sprzedam", aukcje polskie i zagraniczne ... taki trynd ??? Ja kiedyś kochałem !!! Canona za to co oferował. Po latach niestety wyszło jak ta firma swoich konsumentów olała !! Przecież każdy kto choć na chwilkę miał możliwość pobawić się / popracować oboma korpusami sam bez jakichkolwiek wątpliwości wie, czuje, widzi !! Jakość wykonania, użyte materiały, no i najważniejsze - efekty = jakość obrazka !! Dodam jeszcze wyśmienitą, bajeczną, frendly łączność puszki z komputerem (dotarcie do i edycja ustawień w puszcze z poziomu komputera) ..... no nie, nie chce mi się już tego koszmaru opisywać.

Uprawnienia umieszczania postów