Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Emi
    Guest

Domyślnie

Miałam ten sam problem co autorka tego wątku.Wybrałam canona ponieważ, Nikon w swojej ofercie nie posiada 70-200 F.4L. Natomiast cena za 24-70 jest wyższa od cen w systemie canon,a kupic body tylko dla Napisu "Nikon" i podpinanie substytutów w postaci,tamronów,sigm i innych... mija sie z celem wyboru jakiegokolwiek systemu bo czy nie jest tak że dycydując się na system ,decydujemy się na konkretną "szklarnię" ? Nie,sądzę też aby 3 cyfrowa puszka canona np: 400D w bardzo atrakcyjnej cenie z dobrym szkłem ustępowała nikonowi 90 z kitem ,w końcu to tylko kit.

Początki nałogu

Domyślnie

Nikon w swojej ofercie nie posiada 70-200 F.4L.
    po co sie rozdrabniac skoro mozna miec tamrona 2.8 z oslonka i mocowaniem
    praktycznie w cenie 4L

kupic body tylko dla Napisu "Nikon" i podpinanie substytutów w postaci,tamronów,sigm i innych... mija sie z celem wyboru jakiegokolwiek systemu bo czy nie jest tak że dycydując się na system ,decydujemy się na konkretną "szklarnię"
    Nikona kupuje sie dla AF, wez jakiegos do reki nawet z kitem i porownaj do canona

szkla - o dziwo "zmianniki" z nikonem pracuja znacznie lepiej niz z canonem

Nie,sądzę też aby 3 cyfrowa puszka canona np: 400D w bardzo atrakcyjnej cenie z dobrym szkłem ustępowała nikonowi 90 z kitem ,w końcu to tylko kit.
    ustepuje
    - nie kreci filmow
    - xxxd jak kazdy canon cienko dziala z tamronem i sigma
    - jest mniejszy i mniej poreczny
    - najwazniejsze AF xxxd jest naprawde malo zadowalajacy
    - nikon chyba ma system poprawiania bf/ff czego xxxd nie ma
    - 50tka w nikonie to jest to, 50tka z canona to jest ... no nie wiem co to jest bangladesz plastic

Emi
    Guest

Domyślnie

Kod:
    po co sie rozdrabniac skoro mozna miec tamrona 2.8 z oslonka i mocowaniem
    praktycznie w cenie 4L
    Wydawało mi się że po to się wybiera system aby móc później korzystać z szkieł systemu X a nie z jakiś substytutów.Po drugie nie każdemu odpowiada waga Tamrona.
    Kod:
    ustepuje
    - nie kreci filmow
    kup sobie kamerę jak chcesz kręcić filmy aparat służy do robienia zdjęć.
    Kod:
    xxxd jak kazdy canon cienko dziala z tamronem i sigma
    Mercedes też "cienko" pojedzie na kołach od roweru.
    Kod:
    50tka w nikonie to jest to, 50tka z canona to jest ... no nie wiem co to jest bangladesz plastic
    Nie znam cen 50 a, wątek dotyczył body ,i ja wołałbym nawet stare 400D z 70-200 F4 L canona od D 90nikona z kitem.Bo szkło jest ważniejsze od puszki,prawda? ale jako zupełna amatorka mogę się mylić
    Ostatnio edytowane przez Emi ; 27-12-2008 o 13:48

Początki nałogu

Domyślnie

po co mam kamere kupowac skoro mam w aparacie? gdzie kupie kamere ktora ma wymienne szkla albo za niska cene da mi taka glebie ostrosci jak 1.8 za bardzo male pieniadze

co ty chcesz od tych zmiennikow, rozumiem ze to fatalne doswiadczenia z tandemu canon+tamron+sigma - to sie nie dziwie, wada zamiennikow jest taka ze serwis w pl jest denny, ale canon ma nie lepszy

co z ta waga? skoro ci tak wadzi to zakup canona 55-250 i po sprawie, obraz imho duzo gorszy od 4l nie jest

Emi
    Guest

Domyślnie

co ty chcesz od tych zmiennikow, rozumiem ze to fatalne doswiadczenia z tandemu canon+tamron+sigma - to sie nie dziwie, wada zamiennikow jest taka ze serwis w pl jest denny, ale canon ma nie lepszy
    Właściwie,to nie, chcę nic :-D nie rozumiemy się w tej kwestii i widzę że się nie zrozumiemy.Co do serwisu nie wiem jaki jest ponieważ,nie miałam jeszcze okazji korzystać.Ty wolisz cieszyć się D90 i zamiennikami ja wolę "słabszą" puszkę i lepsze szkła.
    co z ta waga? skoro ci tak wadzi to zakup canona 55-250 i po sprawie, obraz imho duzo gorszy od 4l nie jest
    A,po co kupować motor? przecież można kupić rower osoba z doskonałą kondycją dużo wolniej nie pojedzie
    No,dobra trochę z tym porównaniem przesadziłam,ale czy ty aby nie przesadzasz? porównując 70-200 do 55-250

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emi Zobacz posta
    No,dobra trochę z tym porównaniem przesadziłam,ale czy ty aby nie przesadzasz? porównując 70-200 do 55-250
    http://www.optyczne.pl/110.4-Test_ob...87_obrazu.html

http://www.optyczne.pl/34.4-Test_obi...87_obrazu.html

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wydaje się że jak się pojawi body z ISO powyżej 25600(lub więcej) ale bez szumu! , rozdzielczość 50Mp z kitem 10-1200 to dopiero będzie jazda.
    Ale pewnie ZACZNIECIE NARZEKAĆ bo będzie MADE IN CHINA i no name.
    Ostatnio edytowane przez galekeg ; 27-12-2008 o 19:16

Bywalec

Domyślnie

Kubaj - chyba niewiele wiesz o "robieniu" filmów przy pomocy D90. Brak AF dla filmów "kładzie" wszystkie dynamiczne sceny, marny wizjer kiepsko nadaje się do ręcznego ustawiania ostrości, no i ta ergonomia! Jedna ręka trzyma aparat, druga ustawia ostrość, a zoom to chyba ogonem trzeba obsługiwać! Reklamowy bajer i nic więcej! A nawet najprostsze kamery mają jasność obiektywów rzędu 1,8, a system kamer z obiektywami od EOS-a ma Canon, a nie nikon.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tydzień temu stałem przed podobnym problemem jak w tytule wątku - wybrać Canona 50D czy Nikona D90/D300. Pomimo kilku rzeczy, które mnie korciły w Nikonie (AF, wizjer, uszczelnienia i trzymanie D300) zdecydowałem się na 50D. W moim przypadku zdecydowała głównie możliwość podpięcia Canona 24-105/4L i kiedyś 70-200/4, a także ewentualna mozliwość przejścia za kilka lat na FF z tymi obiektywami bez konieczności ich wymiany.

Potrzebowałem dobrego, docelowego, pewnego roboczego zooma z rozsądnym swiatłem i stabilizacją. Gdyby Nikon miał takie szkło w podobnej cenie, pewnie wziąłbym jego. Ale, że zdjęcia robi głównie optyka a nie puszka, to padło na 50D. Trzyma się prawie równie solidnie i pewnie co D300, AF z 24-105 działa naprawde fajnie, menu wydaje mi się bardziej przejrzyste niż to z D300, sRAW to świetna opcja dla osoby robiącej zdjęcia amatorsko, kolorystyka zdjęć i ich jakość na ISO 1600 bardzo mi odpowiada.

Na minus jak na razie zbyt krótkie trzymanie baterii (na razie jednak dużo zabawy, więc może bedzie lepiej ) i brak uzytecznej osłony na LCD ala Nikon, przez co jest on non stop w moim policzku/palcach .

Pzdr,
    TS

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    ...

ustepuje

- xxxd jak kazdy canon cienko dziala z tamronem i sigma
    - jest mniejszy i mniej poreczny
    -to chyba mój tamron jest jakiś magiczny. Porównywałem zdjęcia moje 350D + tamron 55-200 z 30D+ 70-200mm... i różnicy w jakości nie zauważyłem...

-wystarczy zakupić gripa i już po problemie...

wcale puszki xxxD nie sa złymi Body... wg. mnie sa dobre... szkło jest najważniejsze nie body... pozatym głowa robi zdjęcia nie aparat... to tyle odemnie co do tego tematu...
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów