Pokaż wyniki od 1 do 10 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nestiee Zobacz posta
    Poważna decyzja. Od dosyć dawna marzę po cichu o lustrzance, ale nigdy przedtem nie interesowałam się tym bliżej (nie rozważałam nad tym, jaką kupić itd.).

Dziękuję wam bardzo za pomoc . Pytania o szkła do Nikona mogę zadąć tu, czy może lepiej na forum Nikon :-P ? Wolałabym pozostać tu, bo mi się tu podoba, no ale w sumie to forum Canon... ale mam nadzieję, że znawcy pomogą mi i w wyborze obiektywu, filtrów (chciałabym też polaryzujący) zarówno z Nikona .
    wiesz... niestety te fora maja zbyt wielu uzytkownikow "ideowych" wiec mysle ze wiecej dowiesz sie tam bo tu zaraz idee Nikona rozjada
    prawda jest tez taka ze kazdy zaraz bedzie Ci wpychal szkla z gornego segmentu.. w kwestii filtrow to nie ma znaczenia jaka marka tylko srednica obiektywu jest istotna... najlepiej idz do sklepu kup sobie D90 z podstawowym obiektywem on ma zakres na ile pamietam 17-70 co pozwoli Ci sie dosc efektywnie pobawic fotografia a nawet 17-200 nikona pomimo kolosanej krotnosci zoomu daje rade.. a ten obiektyw pozwoli Ci naprawde na wiele w zakresie amatorskiej fotografii i wiele sie dzieki niemu nauczysz a z czasem zdobedziesz wiedze ktore ogniskowe Ci najbardziej odpowiadaja i jakie szkla tak naprawde potrzebujesz
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Ok. To w takim razie zmywam się na forum Nikona . Mam nadzieję, że jak będę miała problem, to ktoś będzie chętny mi pomóc . No i, jak już będę miała tę lustrzankę, to oczywiście dam znać, jak mi idzie :-P (jeśli mogę :-D ).
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów